KOSTA (16) OD ROĐENJA NIJE STAO NA SVOJE NOGE: A onda je Srbin iz Dubaija uradio nešto za njega što će vas rasplakati! (FOTO)

Nakon što se u medijima pojavila priča o malom Kosti, oglasila se humanitarna organizacija “Mali svet” iz Dubaija na čijem čelu je čovek iz Srbije

  • 1

Mali junak Kosta Đorđić, koji je za 16 godina života imao čak 17 operacija i od rođenja nije stao na svoje noge, od dobrih ljudi dobio je na poklon auto, čime je rešen veliki problem.

BRAVO, LJUDI: Mnogi žele da pomognu malom heroju Kosti, evo kako to mogu da učine! (FOTO)

Njegovi roditelji više neće morati da ga na časove u Valjevsku gimnaziju dovoze u "jugu" starom skoro tri decenije i da svaki put rasklapaju kolica da bi ih smestili u mali gepek.

OVAJ DEČAK JE HEROJ: Kosta je imao 17 operacija, POMOZITE MU ako možete! (FOTO)

Nakon što se u medijima pojavila priča o malom Kosti, Đorđićima je automobil "opel zafira“ kupila humanitarna organizacija "Mali svet" iz Dubaija, na čijem čelu je čovek iz Srbije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Majka Malog Koste Milena Đorđić ne krije radost zbog toga šo su rešili jedan veliki problem, jer je auto za Kostu sve, bez automobila nema ni odlaska u školu, odlaska kod lekara, ni odlaska na rođendane kod njegovih drugara.

- Oni su se sami javili i ponudili se da pomognu. Hvala im što su prepoznali to da za Kostu auto ne predstavlja samo prevozno sredstvo već “život”, jer bez auta on je odsečen od sveta. Kosta je oduševljen i kada je video novi automobil rekao je da je u odnosu na "juga" kao autobus- kaže Kostina majka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Automobil proizveden 2004. godine je koštao 3.600 evra. Kosta i njegovi roditelji na jesen će ugostiti njegovog donatora, kao i autora emisije „Kvadratura kruga“, koji je izrazio želju da napravi priču o ovom mladom i hrabrom dečaku.

Kosta je učenik drugog razreda dvojezičnog odeljenja Valjevske gimnazije.

U toj školi još uvek nije postavljena rampa za invalide, a Kostini roditelji nadaju se da će do jeseni taj problem biti rešen. Akciju za pomoć Kosti inicirala je Đurđica Topić iz Beograda, a priključili su se mnogobrojni mediji, među kojima i Telegraf.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA