Nastavak nereda: Zapaljena albanska kuća u okolini Skoplja

Policija tokom noći uspela da spreči sudar grupa Makedonaca i Albanaca koje "patroliraju" oko naselja Radišani. Analitičari upozoravaju da se međunacionalne tenzije brzo pretvaraju u nasilje

  • 0

Kuća čiji je vlasnik Albanac zapaljena je noćas u blizini Skoplja. Makedonska policija provela je noć sprečavajući incidente između grupa Makedonaca i Albanaca. Istraga je trenutno usmerena na automobil marke "opel", pronađen desetak kilometara od mesta zločina.

Makedonska policija angažovala je sve snage kako bi sprečila sudar grupa Makedonaca i Albanaca, koje već nekoliko dana "patroliraju" raskrsnicama oko naselja Radišani. Prošle noći ponovni sukob je zamalo izbegnut, ali je grupa Makedonaca uspela da zapali kuću čiji su vlasnici Albanci. Gnevni mladići uspeli su i da razlupaju nekoliko automobila i autobusa gradskog saobraćaja.

Lokalni analitičari upozoravaju da je brzina jedan od ključnih faktora istrage, jer međunacionalne tenzije mogu lako da se pretvore u nasilje. Opasnost od nasilja će postojati sve dok se ne rasvetle ubistva.

Kriminolozi kažu da je makedonska policija na mestu zločina prikupila veliku količinu dokaznog materijala. Međutim, važniji rezultati još uvek nisu vidljivi, pa se sve nade polažu u automobil marke "opel", koji je pronađen desetak kilometara od mesta zločina.

Policija je uspela da "načini profil ubica", ali identitet počinilaca je još uvek nepoznat. Obdukcija je pokazala da su žrtve ubijene hicima ispaljenim iz neposredne blizine u glavu i gornji deo tela žrtava, kao i da je jedan imao prostrelne rane na nogama.

(M. S. / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA