MAJKA PREŽIVELA PAKAO U BOLNICI: Dete (1) sa polomljenom lobanjom na pregled čekalo SAT VREMENA!

- Ne moram ni jednoj majci ili ocu da opisujem kako se oseća čovek kad mu je dete povređeno i dok čeka pomoć lekara - kaže maka povređene devojčice

  • 6

Jedna majka u Štajerskoj morala je da čeka sat vremena na dolazak hitne pomoći, koju je pozvala jer se njena trinaestomesečna devojčica teško povredila.

GLAVA OVE DEVOJČICE JE BILA TRI PUTA VEĆA OD NORMALNE: A onda su doktori učinili nešto revolucionarno i spasili joj život! (VIDEO)

- Pozvala sam Hitnu pomoć, jer je ćerkica posle pada na beton počela da povraća. Međutim lekari su se pojavili tek posle 52 minuta! - besno kaže ova mlada majka.

Kada je, najzad, devojčica stigla na red, utvrđeno je da ima prelom lobanje! Majka kaže da je čula zvuk preloma kada je devojčica pala na glavu  i da je dete zatim povraćalo. Kako je Birgit, koja je po zanimanju pomoćna negovateljica nemoćnih lica, odmah je pozvala pomoć i sve tačno protokolisala.

- Ne moram ni jednoj majci ili ocu da opisujem kako se oseća čovek kad mu je dete povređeno i dok čeka pomoć lekara - kaže ona.

Foto: Tanjug / Boki Foto: Tanjug / Boki

Ipak, ni njenoj agoniji tu nije bio kraj, jer je prevoz teško povređene devojčice do bolnice u Gracu trajao još 55 minuta, što znači da je prošlo oko dva sata dok dete sa naprslom lobanjom nije primljeno na kliniku. Devojčica je zbo ove teške povrede zadržana na bolničkom lečenju.

Hitna pomoć nije odmah moglo da krene njenu adresu, jer su već vozili jednog pacijenta u bolnicu. Vozilo koje je došlo poslato je iz jednog udaljenijeg mesta, jer stanica hitne pomoći u gradiću koji je najbliže kući Sauerovih ne radi non-stop, rekao joj je šofer.

- Bezobrazluk je kako se u ovoj državi štedi na račun zdravlja - rekla je na kraju Sauerova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto

    23. jul 2015 | 22:11

    Dezurni kriticari sveg i svacega u Srbiji, eto vidite da nigdje nije med i mlijeko. Brz oporavak djevojcici zelim.

  • :@

    23. jul 2015 | 22:36

    Kod nas je sto puta gore samo sto niko nece o tome da pise

  • Ivan

    23. jul 2015 | 22:36

    MRZIM OVAJ NAROD KOJI SAMO SEBE GLEDA KAKO BRE MOZETE DA SE TAKO PONASATE PREMA BOLESNIMA A NAROCITO DECI ZAR U NAMA NEMA NI MALO LJUDSKOSTI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA