GRCI IMAJU PLAN B: Cipras ovlastio Varufakisa da pripremi plan ako izađu iz evrozone

- Nismo planirali da zemlju povučemo iz evrozone, ali smo imali rezervne planove. Ako su naši partneri i kreditori pripremili plan za "Greksit", zašto onda Vlada ne bi pripremila našu odbranu - retorički je upitao Cipras.

  • 2

Grčki premijer Aleksis Cipras potvrdio je danas da je ovlastio svog bivšeg ministra finansija Janisa Varufakisa da pripremi plan u slučaju da ta zemlja bude primorana da izađe iz evrozone.

EVO KAKVA JE BUDUĆNOST EVRA: Sledi li njegova propast i da li je vladavina dolara ipak sigurna stvar? (FOTO)

- Nismo planirali da zemlju povučemo iz evrozone, ali smo imali rezervne planove. Ako su naši partneri i kreditori pripremili plan za `Greksit`, zašto onda Vlada ne bi pripremila našu odbranu - retorički je upitao Cipras.

 

Varufakis je početkom sedmice izazvao šok u Grčkoj kada je potvrdio da je imao tajnu grupu koja je, ukoliko zatreba, planirala prebacivanje finansija iz evra u drahme.

On je priznao da su on i njegov prijatelj iz detinjstva, koji je stručnjak za kompjutere, upali u računarski sistem njegovog ministarstva, što je bio prvi korak ka stvaranju "paralelnog bankarskog sistema" u slučaju propasti grčkih banaka.

(Telegraf.rs / SRNA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    31. jul 2015 | 19:31

    Kakav je to kralj. Obožavam ga

  • Republika Srpska

    31. jul 2015 | 17:38

    Ma pametni su Grci a tata Putin vodi ovu igru . Naravno da će Evropa izgubiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA