VLADIMIR ČETKAR NA NIŠVILU: Blue Note zvuk stiže u Tvrđavu!

Muzički stil Vladimira Četkara kritičari plastično opisuju i kao „nastup Džordža Majkla ispred grupe Steely Dan u koktel baru“

  • 0

Prvog dana Nišvila, u četvrtak, 13 avgusta nastupiće i bend koji predvodi makedonski gitarista, pevač, kompozitor, aranžer i producent Vladimir Četkar koji već duže živi i radi u SAD, gde je nastupima i albumima već ostvario karijeru vrednu poštovanja.

''Bagyi Balazs New Quartet'' i ''Eftekasat'' na Nišvilu 2015!

Posle detinjstva provedenog u rodnoj Makedoniji (rođen je u Ohridu) gde je napravio svoje prve jazz korake pod uticajem Herbie Hancocka i George Bensona, Vladimir Četkar se posvetio studijama jazz gitare i kompozicije na poznatom Berklee univerzitetu.

Kao jedan od najaktivnijih gitarista mlađe generacije na internacionalnim jazz festivalima, Četkar je skrenuo pažnju mnogih poznatih imena jazz/funk scene, pa je na poziv čuvenog italijanskog acid jazz benda “Jestofunk“ gostovao na njihovom albumu.

Foto: Promo Foto: Promo

Njegovi solo albumi “We Will Never End” i “Heavenly” koji su odlično ocenjeni od kritike, i prijvaćeni od strane publike, pozicionirali su ga kao jednog od najistaknitijih muyičara u jazz-soul-funk žanru - uz laskava poređenja u stilu: “gitarsko sviranje Džordža Bensona, produkcija u najboljem maniru Kvinsija Džonsa i Maura Malavasija, vokali grupe Earth Wind and Fire i Jamiroquai gruv”!

Muzički stil Vladimira Četkara kritičari plastično (i bez ikakvih negativnih konotacija - naprotiv) opisuju i kao „nastup Džordža Majkla ispred grupe Steely Dan u koktel baru“.

Četkar živi u Njujorku i redovno nastupa u najpozatijim jazz klubovima širom SAD - kao što su: Catalina Jazz Club (Hollywood, LA), Blues Alley (Washington DC), Regattabar (Boston), kao i legendarnom njujorškom Blue Note klubu, a učestvovao je i na nekim od vodećih evropskih festival među kojima se izdvaja nastup na Szigetu.

Foto: Promo Foto: Promo

Njegov poslednji album “Heavenly” sa velikim uspehom objavljen i u Japanu sadrži i remikse koje je uradio svetski poznati francuski producent i DJ - Dimitri From Paris.

Članovi benda su Senad Usein – truba, Borislav Veselinov - tenor saksofon, Filip Stevanovski - trombon, Dionis Stratrov – bas i Viktor Filipovski – bubnjevi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA