POMOGAO SAM UBICI DA SAKRIJE TELO ŽRTVE: To sam uradio jer sam budala!

Australijski Hrvat Ante Bacak (46) priznao je da je prijatelju pomogao da sakrije telo Kenana Balikela koji je ubijen 31. oktobra prošle godine

  • 5

Pred sudom je Ante Bacak priznao da je prijatelju Džonu Butoracu pomogao da sakrije telo ubijenog trgovca automobilima Balikela (42). Bacak je inače stolar koji je u hrvatskoj zajednici u Melburnu poznat i kao ''Kapetan''.

VEZALI GA ZA KRST, PA ZAKLALI: Albanci ubili Italijana zbog Makedonke! (FOTO)

Bacak je osim toga, Butorcu pružio i alibi pa je pred istražiteljima mesecima tvrdio da je Butorac u vreme ubistva bio kod njega kući gde su zajedno gledali film.

Krajem oktobra prošle godine policija je pronašla telo u prtljažniku zapaljenog Pežoa 407, a istragom je utvrđeno da je Kenan Balikel podlegao udarcima u glavu i vrat.

Kada ga je došao da traži pomoć, Butorac je Bacaku priznao, tvrde tužitelji, da je Balikela ubio železnom polugom. Bacak ga nije pitao zašto je to učinio i odlučio je da mu pomogne ''iz osećaja lojalnosti i prijateljstva'', piše australiski The Age.

Ubijeni trgovac i otac petoro dece identifikovan je po otisku na desnom palcu s obzirom na to da je ostatak tela bio ispečen do neprepoznatljivosti.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Iako je uhapšen, Bacak je ostao pri svojoj priči, ali ne zadugo. Mlađa ga je sestra, kažu tužioci, nagovorila da kaže istinu.

On je na pitanje istražitelja zašto je pomogao Džonu Butorcu, odgovorio vrlo kratko:

- Zato jer sam je**ni idiot.

On je u svoju je odbranu istražiteljima objasnio da je Butorac bio u rastresenom stanju pa se zbog toga bojao da će nauditi njegovoj porodici, ukoliko mu ne pomogne u zločinu.

Sudu je odbrana objasnila kako Bacak dolazi iz ugledne hrvatske porodice te kako je po nadimku ''Kapetan'' poznat upravo zbog toga što uvek pomaže prijateljima.

S Butorcem je bio prijatelj godinama, a nakon što su zajedno zapalili telo ubijenog, on ga je posećivao nekoliko puta nedeljno kako bi bio siguran da Bacak neće ''popustiti'' pred policijom.

Džon Butorac je poricao ubistvo Balikela, a pred sudom će se pojaviti krajem septembra.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ####

    2. avgust 2015 | 11:43

    Sta drugo očekivati od hrvata.....sad mu pomaži u zatvoru...

  • Montenegro

    2. avgust 2015 | 15:01

    Nisi budala vec pravi prijatelj !! Kamo srece da se mi tako slazemo !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA