UBIO JE GROM NA SVETOG ILIJU: Tragedija u Republici Srpskoj!

Nesrećna žena izvela je stoku na ispašu. Kada je počelo nevreme, ona se sklonila ispod drveta kako ne bi pokisla

  • 0

Biljana Marjanović (45) poginula je kada ju je u nedelju, baš na Dan svetog Ilije gromovnika, kobno udario grom u selu Šolaji, u blizini Kneževa u Republici Srpskoj. Nesreća se dogodila oko pet popodne, na njivama  u tom selu. Pored nje, teško je povređena i Pera Stojanović, koja se nalazi na lečenju u banjalučkoj bolnici.

Evo šta na dan Svetog Ilije nikako ne biste smeli da radite!

Prema pričama meštana, Biljana i Pera su tog dana otišle na ove livade gde su odvele stoku na ispašu kada je u jednom trenutku krenulo nevreme.

- Čula sam da ih je bilo pet na toj livadi kada je počela da jako pada kiša i da grmi. Nesrećne žene su se sakrile ispod nekog većeg drveta da ne pokisnu. Ostalo troje ih je ostalo na livadi, a među njima je bio i Biljanin svekar. U jednom trenutku grom je udario u to drvo ispod kojeg su se one krile i Biljana je ostala na mestu mrtva, a Pera je odbačena od siline udara i teško opečena. Svi su odmah pritrčali da im pomognu, ali Biljani nije bilo spasa. Već je bila mrtva. Na telu su bile vidljive opekline od groma i neko je od njih odmah pozvao njenog supruga Dragomira i rekao šta se dogodilo - rekla je jedna od meštanki.

Dragomir je jako brzo stigao i ostao šokiran kada je video šta se dogodilo. Odmah je u vozilo stavio i Biljanu i Peru i odvezao ih u Dom zdravlja u Kneževo. Međutim, lekari su mogli samo da konstatuju smrt, dok je njena prijateljica prebačena u banjalučku bolnicu, gde je zadržana na lečenju.

Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

Meštani Šolaja kažu da se još ne mogu oporaviti od šoka kada su čuli šta se dogodilo i kažu da ne pamte da je nekad neko u ovom selu poginuo od udara groma.

- Biljana je bila divna žena. Suprug joj je iz ovog sela i oni tu već dugo žive. Ona je bila jako vredna žena i uvek raspoložena. Uvek bi nasmejana pozdravila kada bi prošla pokraj moje kuće - rekla je jedna komšinica ožalošćene porodice Marjanović, dodajući da nesrećna Biljana i Dragomir, koji radi kao policajac u Kneževu, imaju troje dece i da su svi odrasli i zaposleni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA