LONDON POTPUNO BLOKIRAN: Ponovo štrajk u podzemnim železnicama! (FOTO)

Početkom jula sličan štrajk je paralisao londonsku podzemnu železnicu, prvi put za poslednjih 13 godina

  • 0

London se suočava sa drugom obustavom rada podzemne železnice u poslednjih mesec dana, jer sindikati planiraju štrajk zbog planova da metro radi tokom cele noći i tokom vikenda. Milioni žitelja Londona muče muku kako da se prevezu jer danas ceo dan zbog štrajka ne radi podzemna železnica, koja inače prevozi svakodnevno oko četiri miliona ljudi.

HAOS KOD EVROTUNELA: Migranti se peli na kamione, hteli da se prošvercuju u Englesku (FOTO)

Štrajk bi trebalo da traje od 18.30 sati po lokalnom vremenu do petka ujutru, što bi donelo probleme milionima stanovnika britanske prestonice kao i brojnim turistima, prenosi AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Biće pogođeni i fudbalski navijači, jer je Čelsi danas domaćin Fjorentini u prijateljskoj utakmici na Stemford bridžu.

Početkom jula sličan štrajk je paralisao londonsku podzemnu železnicu, kojom se obavi četiri miliiona vožnji dnevno, prvi put za poslednjih 13 godina.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sindikati su u ogorčenom sukobu sa kompanijom London andergraund, koja planira da od 12. septembra uvede vožnje tokom cele noći s petka na subotu i sa subote na nedelju.

Najnoviji pregovori dve strane su u ponedeljak okončani neuspehom, jer su sindikati tražili da se rečena promena ne uvodi dok se ne dogovore primanja i uslovi rada zaposlenih u podzemnoj železnici.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Londonski gradonačelnik Boris Džonson ističe da je zaposlenima u podzemnoj već ponuđen "velikodušan paket" i da niko od njih neće raditi više sati nego dosad.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik takođe odbacuje kritike da je celonoćni rad vikendom populistička mera, koja koristi samo noćobdijama, ističući da bi od njega imali koristi i smenski radnici koji su sada prinuđena na duga putovanja autobusom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Celonoćni rad podzemne vikendom planiran je, inače, za samo pet od 11 linija londonskog metroa, a njime bi se britanska prestonica izjednačila sa metropolama kao što su Njujork, Berlin i Sidnej.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA