Ovaj Srbin će vas odvesti direktno u SREDNJU ZEMLJU! Evo gde treba da budete da bi se to desilo (FOTO)

Posle prošlogodišnjeg izuzetnog uspeha sa izložbom MAONEY koja je dobila sjajne kritike, ove godine nam umetnik Andrej Vasiljević predstavlja nešto sasvim novo i inspirišuće

  • 1

Izložba "Letopis iz srednjeg kraljevstva" umetnika Andreja Vasiljevića biće otvorena u utorak, 11. avgusta u galeriji O3ON (Uzun Mirkova) sa početkom u 20 sati.

Vasiljević je diplomirani grafički dizajner master fotografije i predavač na Kineskoj Akademiji Umetnosti (China Academy of Art, HangDzou), a izložba je nazvana i inspirisana velikom i mističnom zemljom drevne tradicije - 中国 (Kinom), koja u prevodu znači "Srednja zemlja" ili "Srednje kraljevstvo".

Tokom milenijuma, prema rečima umetnika na tom prostoru je nastala jedinstvena kultura urbanog života.

Iako se menjala kroz vekove, tradicija je i dalje prisutna, opstajući kroz duh drevnih sela i gradova. Ljudsko oko, kao i objektiv aparata su tu da vide, zabeleže i sačuvaju ove fascinantne prizore koji govore vise od hiljadu reči.

Foto: Promo Foto: Promo

Letopis iz Srednjeg Kraljevstva je tu da prenese deo legende, rasplamsa maštu i na jedinstven način dočara kulturu Istoka.

Posle prošlogodišnjeg izuzetnog uspeha sa izložbom MAONEY koja je dobila sjajne kritike, ove godine nam Andrej predstavlja duh stare Kine koja se odupire ubrzanoj industrijalizaciji te ogromne, dalekoistočne zemlje.

Foto: Promo Foto: Promo

Interesantan pristup sa sjajnom perspektivom evropskog gledanja u dubine vremena u kojima živi narod sa, za nas, mističnom kulturom beskonačnog porekla i velikog uticaja na Evropu i svet.

Upoznajte svet drevne Kine kroz Letopis iz "Srednjeg kraljevstva".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA