UBILI SMO GA: Islamska država objavila tonski zapis o ubistvu Tomislava Salopeka!

- U pokrajini Sinaju vojnici kalifata ubili su hrvatskog zarobljenika čija je zemlja učestvovala u ratu protiv Islamske države, pošto je istekao ultimatum, a i egipatska i njegova vlada su ga napustile - kaže se u audio objavi IS-a

  • 7

Militantna grupa Islamska država u četvrtak je objavila i tonski zapis tvrdnje da je ubila Tomislava Salopeka, dan pošto je o tome objavila fotografiju.

ONI SU UBICE TOMISLAVA SALOPEKA? Islamska država objavila imena egzekutora!

Egipatsko ministarstvo spoljašnjih poslova saopštilo je u četvrtak da snage bezbednosti i dalje nemaju "potvrđenu informaciju" da je Salopek ubijen.

HRVATSKA U ŽALOSTI, brutalno ubistvo Tomislava Salopeka potreslo ceo svet

OVIH 1.000 SRBA JE NA METI DŽIHADISTA! Stravično upozorenje stručnjaka za bezbednost

- U pokrajini Sinaju vojnici kalifata ubili su hrvatskog zarobljenika čija je zemlja učestvovala u ratu protiv Islamske države, pošto je istekao ultimatum, a i egipatska i njegova vlada su ga napustile - kaže se u audio objavi IS-a.

Foto: Twitter/Hassan Ridha Foto: Twitter/Hassan Ridha

Islamska država objavila je u sredu da je pogubila hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka odsecanjem glave te je na svom Tviteru objavila fotografiju za koju tvrdi da je fotografija njegovog tela.

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je u sredu na vanrednoj konferenciji za novinare da ne može sa stopostotnom sigurnošću da potvrdi da je Tomislav Salopek ubijen, ali da strahuje da se to dogodilo.

Salopek (31) je otet 22. jula na putu 22 kilometra jugozapadno od Kaira. Prošle srede je egipatski ogranak Islamske države zapretio da će ga ubiti u roku od 48 sati ako ne budu oslobođene "muslimanske žene".

Tomislav Salopek prvi je oteti hrvatski državljanin u nekoj stranoj zemlji, a njegovo ubistvo, ako se potvrdi, prvo je ubistvo nekog stranog državljanina koje je počinila Islamska država u Egiptu.

(Telegraf.rs/ Izvor:jutarnji.hr/ Srna/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta reci...

    13. avgust 2015 | 13:56

    Jadan covek... Ne moze mi niko reci da tim bolesnicima ne moze da se stane na put! Jeziva mi je i cinjenica da svaki njihov zarobljenik izgleda neverovatno smireno dok mu degenerik mase nozem ispred glave. Strasno, strasno, prestrasno!!!!

  • T.

    14. avgust 2015 | 09:57

    A sta reci...i dalje se nadam da nije mrtav. I zelim poruciti svim onima koji ovim putem truju nacionalnosti i vjere da ne jedu govna. Ja sam Hrvat i jednako bi mi bilo zao i da se radi o Srbinu, Bosancu ili kome god vec. I ne petljajte vjeru u ovo jer ona nema nista s tim. Imam prijatelja Srbina i muslimana vec dugo godina i ponosan sam na njih i TOČKA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA