U SUBOTICI SE NIKO NE ŠVERCUJE U GRADSKOM PREVOZU: Autobus ne kreće ako neko nema kartu!

Putnica Tanja Kropaj kaže da nikad nije videla raspravu putnika i kontrolora

  • 5
Kontrolorka, kontrola karata, Legitimacija, GSP, BUS PLUS, kazna za prevoz, Beogradska komunalna policija Foto: Milena Đorđević

U Subotici nije moguće švercovati se u gradskom prevozu, pa zato, kako objašnjava jedna Subotičanka, nikome ne pada na pamet da ne plaća kartu za prevoz.

NEMA VIŠE ŠVERCOVANJA: Sa kontrolorima u gradskom prevozu 1.600 komunalnih policajaca!

U subotičke autobuse ulazi se samo na prednja vrata, a kartica se validira dva puta: na ulazu pred vozačem i pre izlaska iz autobusa. Ako zaboravite da je očitate drugi put, platićete više.

U Subotici postoji ''subus'' kartica, koja radi po sličnom principu kao i "bus plus" kartica.

Nepersonalizovana kartica koju oni nazivaju ''elektronski novčanik'' košta 400 dinara i dopunjava se kreditom. Svaka gradska vožnja košta 60 dinara, dok su na prigradskim linijama cene po zonama.

FOTO TANJUG / DANILO PETERNEK FOTO TANJUG / DANILO PETERNEK

- Obavezno morate da uđete na prednja vrata i očitate karticu, ali važno je da ponovo očitate karticu kada izlazite. Ako to ne uradite skinuće vam se 90 dinara kredita, a ne 60 - kaže prodavačica na šalteru.

Kod svakih izlaznih vrata nalazi se po jedan validator za očitavanje kartice na kraju vožnje (check out). Validatori nemaju ekran, osim jednog čitača koji se nalazi u sredini i služi za proveru kredita. On pokazuje i koja je sledeća stanica, ali to može videti i na unutrašnjim displejima.

Onaj ko nema ''subus'' karticu, kupuje papirnu kartu kod vozača.

- Autobus ne kreće ako neko nema kartu ili ne plati - kaže Tanja Kropaj i dodaje da nikad nije videla raspravu putnika i kontrolora.

Jedan Subotičanin, kaže da je sve stvar mentaliteta i da nikada nije ugledao putnika da ulazi na zadnja vrata kako ne bi platio kartu. Mada, kako kaže i Subotičanima je trebalo vremena da se priviknu na validiranje pri izlasku.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki 024

    25. avgust 2015 | 12:03

    Onaj ko nema ”subus” karticu, kupuje papirnu kartu kod vozača. Inace ta karta je 90dinara,tako da se busom ni ne vozim,ako nas je dvoje isto nas kosta i taxi,a ne ako nas je 3 ili 4...pa ne znam sto bih onda isao busom...ovde svuda moze i peske da se stigne,tako da se taxijem uglavnom stize svuda za 200,max 300din...

  • Ivan

    25. avgust 2015 | 12:21

    Jos malo pa cipovi pod kozu

  • Браде

    25. avgust 2015 | 14:42

    Tako je sirotinjo, jedi pastetu, a placaj , neka se ugradjuje ko stigne...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA