Zbog štrajka, lekari odbijaju da operišu pacijenta u teškom stanju!

Pacijenta kojem je pukao čir na želucu i kojem su otkazala creva lekari u Kraljevu odbili da operišu jer štrajkuju! Doktori poručili sinu pacijenta da je najbolje "da se oprosti s ocem"!

  • 8

Na odeljenje hirurgije u Poliklinici u Kraljevu primljen je pacijent (70) kojem je pukao čir u želucu i čiji slučaj zahteva hitnu operaciju koju su lekari zbog štrajka odbili da obave, saznaje Telegraf.rs!

Pacijent je želeo da ostane anoniman, a kako nezvanično saznajemo od izvora bliskih njegovoj porodici, lekari su zbog štrajka odbili da ga operišu iako mu od intervencije život zavisi.

- Njemu je puklao čir u želucu, primljen je po hitnom postupku u bolnicu, međutim, on je od tada na infuziji kojom ga održavaju u životu. Kada je primljen, otkazala su mu creva i ubačene su mu kese koje se postavljaju samo privremeno, do operacije  - kaže naš izvor, i dodaje da su medicinske sestre rekle kako zbog štrajka nema lekara koji bi ga operisao.

Prema rečima našeg izvora, pacijentu nije ponuđen sanitet koji bi ga prevezao do Beograda, jer tako nešto zahteva i lekara koji bi išao s njim, a doktora nema zato što štrajkuju.

- Ogorčeni smo, i ja i njegovo troje dece. Ne možemo da verujemo da se tako ophode prema ljudskom biću! Zbog čega? Zbog njihovih plata! Sigurno ćemo se žaliti, u krajnjem slučaju uputiti tužbu, ovo je nečuveno! - kaže izvor blizak pacijentu.

Da stvar bude gora, jedini lekar koji se obratio sinu pacijenta poručio mu je da može jedino "da se oprosti od oca", jer je situacija takva kakva je!

Podsećamo, lekari su u štrajku od 17.aprila, a ukupno 60 zdravstvenih ustanova širom Srbije štrajkuje, među kojima je i zdravstvena ustanova u Kraljevu. Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Dragan Cvetić ranije u izjavi za Telegraf.rs naglasio je kako se iako je štrajk hitne intervencije obavljaju.

- Nečuveno je da se tako nešto dešava. Ja nemam informacije o tom slučaju ili bilo čemu sličnom u Kraljevu - rekao je Cvetić za Telegraf.rs

Kako nezvanično saznajemo, iz Poliklinike u Kraljevu kažu kako njihove hirurške sale rade bez obzira na štrajk dok se iz konkretnog slučaja ne stiče takav utisak.

(Isidora Danić)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr mr

    20. april 2012 | 19:39

    Ljudi da li ste vi svesni koliko su lekari ogorceni na narod zbog ovakvih pljuvanja po medijima od kojih pola nisu tacna. U ambulantama lekar je imao 55 hiljada platu a med sestra 30 hiljada, i sada su jos lekarima smanjilina 50 hiljada, zar je to realno? Da li mislite da ce smanjivanjem plata i pljuvanjem njih i njihove profesije doprineti boljem odnosu lekara prema pacijentima. Rade najodgovorniji posao, u katastrofalnim uslovima, za veoma niske plate spram njihovog zvanja i jos im smanjuju plate i pljuju ih vise nego bilo koga. Sramota za drzavu koja zeli da bude deo Evrope, gde srednjoskolci u EPS-u imaju vece plate nego lekari, tuga i zalost ovog naroda. P.S. Navedite imena konkretnih lekara koji nece da preuzmu pacijenta, dosta je nagadjanja lekar, pop, baba, deda i neka krivicno odgovara a ne pljujete i postene ljude.

  • kamenica

    20. april 2012 | 18:18

    probajte da im ponudite 100e i viski i videcete da ce odmah sve biti u najboljem redu.eto dokaza ono sto sam napisao na Stankovicevu izjavu.

  • Aleksandar Lazić

    20. april 2012 | 22:47

    Kao ljekar (sa nekim iskustvom i sa hirurgije)- ne verujem da se ovo zaista ovako dogodilo.. Malo novinarskog senzacionalizma + nezadovoljstvo rodbine pacijenta + 30% istinitih činjenica koje vjerovatno stoje (stanje zdravstva u regionu nije nepoznanica) i dobijemo ovakve reakcije- nakon kojih ostaje gorčina nekome ko je posvetio život prvo učenju, onda radu (često čujemo od pacijenata da nema novca za koji bi radio ono što rade medicinari), i na kraju suštinskoj dobroti i dobru koje pokušavamo dati svojoj sredini u zamjenu za to poštovanje (kojega je nažalost sve manje)...Ako je neko pogriješio taj neko treba da ima ime, ako nije mogao da uradi ono što je trebalo - jer nije imao sredstvo- i to treba reći. Ali, ljubim vas nemojte da nas psujete- poštovanje je poslednja stvar radi koje mnogi od nas rade prekovremeno i rizikuju i zdravlje i svoju ugled...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA