LELEK PORODICE NASTRADALOG NEBOJŠE ILIĆA: Ne znamo šta se dogodilo, nemamo snage da pričamo o sinu!

Pripadnici Žandarmerije su pronašli telo nesrećnog mladića u petak uveče, a potraga je trajala ceo dan. Nebojšu su našli na dubini od 92 metra

  • 3

Nakon obdukcije znaće se tačan uzrok smrti pilota Nebojše Ilića (33) koji se udavio u jezeru Zaovine dok je s drugarima ronio. Njegovi najbliži, koji su skrhani bolom, juče su primali saučešće prijatelja i rođaka.

POSLE TRAGEDIJE NA TARI OSTAJE BEZ POSLA: Zbog ekstremnih sportova preti otkaz kolegi pilota koji se udavio?

- Ne znam šta se zaista dogodilo. Verujte mi, nemam snage da pričam o mom sinu. Svašta se piše, ali sada ni to ne mogu da komentrišem - bio je kratak Nebojšin otac za Alo.

Pripadnici Žandarmerije su pronašli telo nesrećnog mladića u petak uveče, a potraga je trajala ceo dan. Nebojšu su našli na dubini od 92 metra.

Pripadnici MUP-a imali su veliku pomoć robota koji je dopremljen na Taru. On se bezbedno spustio na 90 metara dubine jezera gde je mladić nestao.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Aleksandar Jovanović (31) i Nemanja Nikoletić (42) instruktor ronjena su zajedno sa Ilićem u utorak otišli na Taru, gde su prespavali u Mitrovcu. Narednog dana su zaronili u blizini brane ''Lazić''.

- Plan je bio da Nebojša i Saša zarone do dubine od 90 metar, a ja da idem kao podrška. Dogodila se tragedija, veovatno usled uticaja azota, koji na dubinama većim od 40 metara bukvalno umrtvi čoveka, što mi zovemo azotna narkoza. Nebojša je jednostavno zaspao, izgubio svest. Aleksandar je to primetio i pokušao je da ga spase, ali on je bio ''pijan'', nije uspeo - objasnio je Nikoletić.

Kako kaže Nikoletić, i Ilić i Jovanović su završili kurseve ronjenja u Sloveniji i imali su iskustva u tom sportu.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mito

    30. avgust 2015 | 09:33

    Pošto sam se bavio poslom koji kao jedan od postupaka za spašavanje koristi ronilaćku opremu, svake godine sam imao desetodnevni trenaž spašavanja, koji je obuhvatao medicinsku proveru tela, medicinsku obuku, pripremu i proveru ronilačke opreme, kao i obezbeđenje ronjenja. Na velikim dubinama diše se uslovno helijum (otvara se boca sa helijumom). Ronjenje je najopasniji sport jer često nemate indikacije opasnosti, hipoksija i trovanje gasovima. Ovo što je urađeno je totalni dilentatizam, jer i kod obezbeđenih ronjenja može da dođe do nepredviđenih situacija. Orjentacija se ne gubi zbog azota, već zbog smanjenog procenta kiseonika, kada ronilac ima utisak da izronjava, a u suštini ide u dubinu.

  • Walter

    30. avgust 2015 | 08:25

    Da su imali iskustvo ne bi im se to desilo.to rade samo neiskusni i ne douceni ronioci.Postupak se granici sa samoubistvom.Saucesce porodici

  • Kanada

    30. avgust 2015 | 04:51

    Strasna tragedija. Pametan I uspjesan momak. Ali , kad god se stvari forsiraju do krajnjih granica, postoji mogucnost od nesrece, na zalost. Treba imati granicu u svemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA