EVO KAKO SRPSKE FIRME MOGU DA RADE U NORVEŠKOJ i da zarade velike pare!

- Potrebno je dobro ispitati tržište i pogledati šta se traži. Ipak, jedno je sigurno, kada jednom osvojite potrošače u Skandinaviji, oni ostaju lojalni vašim proizvodima - rekla je Milica Zatezalo, bivša ekonomska savetnica za zemlje nordijskog regiona u intervjuu za sajt norveške ambasade u Beogradu

  • 2

Milica Zatezalo, bivša ekonomska savetnica za zemlje nordijskog regiona u Ambasadi Republike Srbije u Kraljevini Švedskoj, smatra da postoji značajan potencijal za produbljivanje ekonomske saradnje Norveške i Srbije.

ZA GODINU DANA SAM OD PLATE KUPILA STAN I KOLA: Priča Srpkinje koja je otišla da radi u Norvešku

Ona navodi da potencijal nije dovoljno iskorišćen. Takođe, Zatezalo objašnjava i na koji način srpske firme mogu da se probiju na norveško tržište.

- Ekonomski potencijal saradnje između Srbije i skandinavskih zemalja je značajan, ali nedovoljno iskorišćen. Razloga za to je puno - od nedostatka sveti kompanija na obe strana o mogućnostima saradnje do nepoznavanja mogućnosti za poslovne prilike - navela je Zatezalo.

Ona je dodala da je trgovinska saradnja između Srbije i Norveške ograničena godinama unazad i da se odlikuje malom vrednošću izvoza i malom broju kompanija koje posluju na obe strane.

Foto: Wikipedia/Smtunli Foto: Wikipedia/Smtunli

- Prema poslednjim podacima vrednost spoljnotrgovinske razmene između dveju zemalja je iznosila 31,8 miliona evra, a Norveška je jedina nordijska zemlja sa kojom je Srbija ostvarila suficit - rekla je Zatezalo.

Ipak, ono što je obećavajuće jeste činjenica da postoji trend rasta u trgovini između dve zemlje.

- Norveško tržište predstavlja veliki izazov. Kompanije iz Srbije koje su spremne da na to tržište isporuče kvalitetne proizvode koji ispunjavaju standarde pronaći će put do potrošača bez ikakvih problema - tvrdi Zatezalo.

Foto: Wikipedia/Michael Haferkamp Foto: Wikipedia/Michael Haferkamp

Bivša ekonomska savetnica je objasnila da kompanije u sferi ekonomskih poslova mogu dobro da prođu na tom tržištu, a istovremeno je istakla jednu izuzetno bitnu stvar.

- Potrebno je dobro ispitati tržište i pogledati šta se traži. Ipak, jedno je sigurno, kada jednom osvojite potrošače u Skandinaviji, oni ostaju lojalni vašim proizvodima - istakla je Zatezalo.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Norveska.org.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bulidza

    1. septembar 2015 | 15:48

    Plasirao bih fast fud - Srpski kacamak, sa dodacima po zelji sir, kajmak, cvarci, pa me interesuje ima li toga po Skandinaviji, i da li Skandinavci vise vole topla ili hladna jela za dorucak?!? Unapred hvala!

  • ivica

    1. septembar 2015 | 16:21

    postovani molim ya odg imam brata u svedskoj vec 25 god on je gluvo nem ima poso i porodicu voleo bioh da tamo radim volim da radim u firmi ili koji se poso vec nudi.u braku sam i imam dvoje maloletne dece .inace ne radim nigde .srdacan poy

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA