U MIGRANTE TREBA PUCATI: Ovaj slovenački novinar je sablaznio svojim tvitom čitav svet!

- Bog će već znati koji su njegovi - napisao je Erlah i izazvao sveopšte zgražavanje i osudu kada su poruku sa društvene mreže preneli lokalni mediji

  • 28

Slovenački novinar i publicista Sebastjan Erlah izazvao je skandal nakon što je u raspravi na Tviteru, u kojoj se pojavio predlog da se u državu puste samo migranti hrišćanske vere, odgovorio da bi on bio "još radikalniji" i da bi na migrante koji se približe granici na 500 metara trebalo pucati, bez obzira na njihovu religijsku pripadnost.

STANOVNICI OVE ZEMLJE ŽELE DA PRIME MIGRANTE U SVOJE DOMOVE: Pogodite o kojoj državi se radi!

- Bog će već znati koji su njegovi - napisao je Erlah i izazvao sveopšte zgražavanje i osudu kada su poruku sa društvene mreže preneli lokalni mediji.

Zbog širenja mržnje i netolerancije prema izbeglicama biće mu oduzeta nagrada koju je pre dve godine dobio za angažman u promociji demokratskih i evropskih vrednosti na kojima je utemeljena Slovenija, a preti mu i isključenje iz Slovenačke demokratske stranke koju vodi bivši premijer Janez Janša.

Tridesettrogodišnji Erlah diplomirani je teolog i stalni saradnik lista "Časnik", bliskog verski orijentisanoj omladini, prenosi Hina i dodaje da pokušaje da se izbeglice koji bi mogli doći u Sloveniju dele prema verskom kriterijumu početkom sedmice oštro osudio i ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore.

Slovenačka demokratska stranka, čiji je Erlah član, potvrdila je da je pokrenula postupak njegovog isključenja, na što se može žaliti u roku od dve sedmice.

Erlah je, pak, na svom blogu, bez izvinjenja za skandal koji je izazvao, za inicijativu da bude isključen iz stranke optužio novo rukovodstvo stranačkog ogranka u gradiću Tržič, gde živi, navodeći da se radi o frakciji koja bi htela da smeni Janšu i omalovaži sve ono što je tokom 20 godina pozitivno napravio.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

 

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tole-Bole

    3. septembar 2015 | 20:19

    Dabogda i ti ser.njo dozivio da budes izbjeglica, bar na jedan dan, samo da osjetis kako je to, smrade bolesni.....

  • Bosanka

    3. septembar 2015 | 18:39

    "Tridesettrogodišnji Erlah diplomirani je teolog i stalni saradnik lista Časnik ". Kakva ironija, a i tragedija ! Ja se takodjer plasim mogucih problema koji ce 100 % doci sa ovim izbjeglicama, a posebno radikalnog Islama (Muslimanka sam, ali ovu vrstu Islama ne zelim u nasem regionu, niti cak u blizini naseg regiona.Kao da vec nemamo problema sa Vehabijama i jos nam samo ovi fale ?). Medjutim, nikada ne bi ni pomislila da imam pravo nekom oduzeti zivot, ukoliko nije rijec o nekom teroristi/dzihadisti. Umjesto da iskaljuje svoj bijes na Ameriku i Evropu koje su sve ovo i napravile, on bi se obracunavao sa izbjeglicama(?) Mala je razlika izmedju njega i dzihadista - mentalno je poremecen i on bas kao i .

  • L Мира

    3. septembar 2015 | 19:55

    Šta je učio na fakultetu? On nije ljudsko biće, neko nebi mogao ni pticu u letu da gadja oružjem a ON..... Užas takve treba osuditi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA