≫ 

Ovo je TOP 20 stvari po kojima se ODMAH prepoznaju SRBI!

Spisak starih stvari koje građani Srbije čuvaju je beskonačan, ali to i nije toliko strašno, koliko je možda "čuvanje" hrane u zamrzivaču od pre dve, tri godine...

  • 12

Koliko puta ste rekli sebi, kada sređujete kuću ili stan: "Šta će mi ovaj daljinski u kutiji od pre 100 godina, kada je taj televizor davno otišao u kontejner"?! Koliko nepotrebnih stvari imamo u kući, najbolje vidimo kada radimo takozvanu "generalku". A šta sve čuvamo? Pa, spisak je malo poduži, a njime se pozabavio na svoj način bloger Strongman na sajtu B92.

Naime, limenka ili plastična čaša sa olovkama, od kojih eventualno jedna radi je neizbežna dekoracija na radnom stolu.

Daljinski od televizora, obično praznih baterija i prašnjav, čeka da bude zamenjen. Potom - kese. One zauzimaju posebno mesto. "Kesa u kesi" je čuveni metod čuvanja istih, koje se kasnije koriste za odlaganje smeća.

PITALI SMO VAS ZNATE LI KO JE KNEZ MIHAILO OBRENOVIĆ: Šta mislite, da li su Srbi znali da mu je DANAS ROĐENDAN? (VIDEO) (ANKETA)

U kupatilu obično u čaši ima po tri četkice za zube, od kojih se jedna koristi, a isti slučaj je i sa praznim flašicama od šampona, kupki...

Foto: Reddit/oktober75 Foto: Reddit/oktober75

U kuhinji se svašta može pronaći, pa čak i smrznuto meso ili sarma od pre godinu, dve. Tiganji bez drške i okrnjeni lončići, uz to i zagorelog dna za kafu ili mleko deo su kuhinje većine građana Srbije.

Foto: Reddit/oktober75 Foto: Reddit/oktober75

Tehnologija je na posebnom mestu.

Stari TV, često i crno-beli, da se pamte šezdesete godine prošlog veka, kao i radio prijemnici, po 30 godina stari, sa tri sloja prašine. VHS kasete, iako je na primer video rekorder davno pokvaren, ali on tu negde zuzima mesto, da se vidi.

Foto: Flickr/qwazymonkey Foto: Flickr/qwazymonkey

LAŽEMO LI SAMI SEBE? Da li biste radije ušli na Farmu ili u Filharmoniju? (ANKETA)

Spisak ovde nije gotov. Podrum je posebna priča. Ko ga ima dobro zna šta sve čuva u podrumu. Od starih bicikala, izbušenih lopti, izlizanih guma za automobil, raznoraznih kolica, pa i onih za bebe od pre tridesetak godina (nikada se ne zna kada će unuče...). Gomila ručnih radova, jorgana, ćebadi, creva za vodu, kablova za struju, od kojih polovina ne radi, raznoraznih tegli za zimnicu...

Foto: MUP Foto: MUP

Spisku nikada kraja, ali takvi smo, volimo da živimo u prošlosti.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    5. septembar 2015 | 14:15

    Скоро сређивао подрум и нашао комодоре 64, видео рикордер исл... Подсете нас те ствари на неко време, на неке лепе тренутке које смо због свакодневице мало потиснули. Зато сам их сачувао, да ме повремено орасположе кад се сетим неких догађаја у вези са њима.

  • Pirke

    5. septembar 2015 | 15:26

    Pa kad nam je sadašnjost toliko napredna,moramo da živimo u prošlosti.Šta ćemo?!

  • plavi safir

    5. septembar 2015 | 14:36

    Slatko me nasmejaste?! Bas tako je!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA