KADA KINEZI PREGAZE PEŠAKA, VRAĆAJU SE DA GA DOKRAJČE: Zgrozićete se kada čujete zašto to rade!

U Kini ovo nije retkost i čak postoji i izreka za ovaj fenomen: "Bolje da udarim i ubijem, nego da samo povredim"

  • 0

kineskom gradu Fošan, u aprilu mesecu, pored jednog tržnog centra devojčica od dve godine prelazila je ulicu. U tom trenutku se pojavio automobil BMW koji ju je udario. Ona je pala, i umesto da automobil stane, desilo se nešto krajnje uznemirujuće!

Naime, vozač BMW je ubacio auto u rikverc, i pregazio ponovo devojčicu! Zatim je to ponovio. Iako je baka ove nesrećne devojčice zapomagla i vikala "Stanite, pregazili ste dete!", to nije bilo dovoljno.

Nakon ove nemile scene, auto se zaustavio, i iz njega je izašla žena. Pritom nije imala vozačku dozvolu, a porodicu pregažene devojčice zaprepastila je predlogom i ponudom. Bez ikakvog blama je rekla:

ŽENA JE U SVOJOJ VAGINI PRONAŠLA NEŠTO GROZNO: A još groznije je kako je to nešto dospelo tamo!

- Nemojte, molim vas, reći da sam ja vozila auto. Recite da je to bio moj muž. Daćemo vam novac, platićemo vam.

Foto: YouTube/77bakimci Foto: YouTube/77bakimci

Izgleda kao neka urbana legenda, ali nije baš tako. U Kini vozači kada obore pešaka, veoma često proveravaju da li je živ ili ne, na krajnje bizaran način, prelazeći ponovo autom preko njega. Čak su ovakvi slučajevi zabeleženi i bezbednosnim kamerama.

Čak postoji i izreka za ovaj fenomen: "Bolje da udarim i ubijem, nego da samo povredim".

Naime, vozači obično tvrde kako je u pitanju nesrećan slučaj, a ne namerno ubistvo, a za to dobijaju do tri godine zatvora za "nemar". Ono što se krije iza ovog fenomena je činjenica da po zakonu, ako neko povredi drugu osobu, mora ceo život da joj plaća izdržavanje. A, ako je ubijete, onda plaćate jednom i potom ste završili sa tom pričom.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Doživotno izdržavanje u Kini za ubistvo osobe u saobraćaju plaća se između 30.000 i 50.000 dolara kazne, dok doživotno izdržavanje može da košta milione. Jedan invalid je dobio 400.000 dolara za period od 23 godine, koliko je prošlo od saobraćajne nesreće. Takođe, ni svedoci ni sigurnosne kamere ne moraju da budu garant da će ubicu stići kazna.

Jedan muškarac koji je pet puta pregazio baku na ulici, dobio je kaznu od 70.000 dolara, iako je sve bilo vidljivo na snimku sa sigurnosne kamere. Iako telefonima lako može da se snima, mnogi su spremni da plate velike sume novca svedocima da ćute i ne pokazuju svoje snimke.

Ipak, možda najstrašnija činjenica je da se mnogi vraćaju da pregaze udarenu osobu, iako ona tom prilikom uopšte nije bila ozbiljno povređena.

(Telegraf.rs / Izvor: Slate.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA