URGENTNI CENTAR POMOGAO SVIM MIGRANTIMA KOJI SU TRAŽILI POMOĆ: Pomoć tražilo 200 ljudi, niko nije odbijen!

"Nikoga nismo vratili, svi su dobili pomoć u Urgentnom centru, a posle toga ako zahtevaju dodatno lečenje šalju se u druge ustanove našeg zdravstvenog sistema", istakao je Jovanović

  • 5

Od početka godine u Urgentnom centru u Beogradu pomoć je zatražilo oko 200 migranata, a za njihovo lečenje izdvojeno je više od 14 i po miliona dinara, izjavio je danas zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

SRBIJA GRADI ČETIRI NOVA PRIHVATNA CENTRA ZA MIGRANTE: Kapacitet do 1.000 mesta, sa tri obroka uz lekarsku pomoć!

Jovanović je za RTS rekao da je bilo i teških pacijenata čije je lečenje mnogo koštalo.

Nikoga nismo vratili, svi su dobili pomoć u Urgentnom centru, a posle toga ako zahtevaju dodatno lečenje šalju se u druge ustanove našeg zdravstvenog sistema - istakao je Jovanović.

Jovanović je objasnio da je za sve migrante ista procedura, kao i za sve domaće građane i da se registruju na centralnom šalteru.

Govoreći o načinu komunikacije, Jovanović je istakao da neki znaju malo engleski, neki malo francuski, ali da se uglavnom traži pomoć UNHCR.

Na pitanje da li ima dovoljno lekara i lekova, ukoliko bi se povećao broj pacijenata i migranata, Jovanović je odgovorio potvrdno - da ima i lekova i lekara i mesta, s tim što Urgentni centar zbrinjava samo najhitnije slučajeve, posle čega pacijenti idu u druge ustanove domaćeg zdravstvenog sistema.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • voja vuja

    9. septembar 2015 | 18:15

    Kada sam bio pre neki dan na urgentnom cuo sam jednu sestru kako prica arapski. kad je progovorila sa nekim azilantom i njene kolege su bile u cudu kako ona zna arapski. ja licno bio sam odusevljen njenim profesionalizmom i brigom prema tim ljudima.

  • severina tucakovic

    9. septembar 2015 | 18:17

    i ja sam cula tu sestru,mislim da radi na ultrazvuku. fenomenalno

  • stefan milojevic

    9. septembar 2015 | 18:06

    ima jedna sestra na prijemu,mnogo ljubazna i sarmantna plus pravi profesionalac,ona zna cak i arapski,a to niko da pomene. kao znaju arapi francuski ha ha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA