VRATILI IM VERU U LJUDE: Zahvaljujući EU ove SRPSKE PORODICE ponovo imaju KROV NAD GLAVOM! (FOTO)

- Za izgradnju osam kuća za interno raseljena lica i izbeglice u Vranju, Evropska unija je donirala 135.000 evra zahvaljujući čemu je trajno zbrinuto 28 ljudi - rekao je šef sektora za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Holger Šreder

  • 0

Šef sektora za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Holger Šreder, šef trećeg sektora operacija Delegacije EU Ričard Maša, zamenik gradonačelnika Vranja, Dragoljub Stevanović, Komesar za izbeglice i migracije RS Vladimir Cucić i direktor organizacije "Arbeiter Samariter Bund" (ASB) Gordan Velev obišli su danas novoizgrađene kuće za izbeglice iz Kolektivnog centra "Rasadnik" čiju izgradnju je finansirala Evropska unija.

OD NAŠE KUĆE OSTALI SU SAMO ZIDOVI: Priča ove četvoročlane srpske porodice nateraće vam suze na oči! (FOTO) (VIDEO)

- Za izgradnju osam kuća za interno raseljena lica i izbeglice u Vranju, Evropska unija je donirala 135.000 evra zahvaljujući čemu je trajno zbrinuto 28 ljudi. Ovo je primer dobre saradnje koja će u narednom periodu biti još plodotvornija - istakao je šef sektora za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Holger Šreder.

Izgrađene kuće u Vranju su deo projekta Evropske unije "Podrška zatvaranju kolektivnih centara kroz obezbeđivenje trajnih stambenih rešenja za izbeglice, interno raseljena lica i povratnike" vrednog milion evra kroz koji su u Vranju, Smederevu i Gadžinom Hanu obezbeđena trajna stambena rešenja za 177 izbeglih i interno raseljenih lica. Projekat sprovodi ASB u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice.

Foto: Promo Foto: Promo

POPLAVA NAM JE DONELA STRUJU: Pročitajte kako se srpskoj porodici desilo ovo čudo! (FOTO) (VIDEO)

Porodice iz KC "Rasadnik" dobile su, pored novih kuća i potpuno opremljene domove nameštajem, te belom tehnikom.

Šef sektora za saradnju Delegacije EU u Srbiji i zamenik gradonačelnika obišli su neke od najugroženijih porodica koje su se, nakon deceniju i po života u barakama kolektivnog centra, uselili u svoje nove kuće.

Projektom su obezbeđena 177 interno raseljena i izbegla lica izgradnjom 45 montažnih kuća u Smederevu (138 korisnika), 8 objekata u Vranju (28 korisnika) i 11 u Gadžinom Hanu (11 korisnika). Ukupno je izgrađeno 64 kuća.

Predstavnici Delegacije Evropske unije nastaviće sutra posetu Novom Pazaru i Sjenici, gde će obići razvojne projekte koje Evropska unija finansira preko programa Evropskog Progresa.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA