IPAK NIJE OTET: Vest o kidnapovanom srpskom lekaru u Libiji je - LAŽNA?

"Posle izvršenih provera sa relativnom sigurnošću može se govoriti da ova informacija verovatno nije tačna", istakao je ambasador Oliver Potežica

  • 0

Prema podacima kojima raspolaže Ambasada Srbije u Tripoliju u ovom trenutku nema nijednog srpskog državljanina koji je kidnapovan u Libiji, rekao je za RTS ambasador Srbije u Tripoliju Oliver Potežica.

Posle jučerašnje vesti o tome da je kidnapovan srpski doktor u Tripoliju, a zatim da je kidnapovan u gradiću 40 kilometara od Tripolija, ambasador Oliver Potežica je rekao da je Ambasada Srbije odmah preduzela intenzivne i opsežne provere tog slučaja.

SRPSKI LEKAR OTET U LIBIJI?! Naoružani muškarci kidnapovali ga u blizini bolnice u Tripoliju!

"Posle izveršenih provera sa relativnom sigurnošću može se govoriti da ova informacija verovatno nije tačna", istakao je Potežica.

Ambasador je rekao da se nastavlja sa praćenjem ovog slučaja, kao i svih drugih sličajeva u vezi sa našim građanima koji borave i rade u Libiji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Potežica je podsetio na zvanični stav Ministarstva spoljnih poslova Srbije upućen svim našim državljanima da se uzdržavaju od putovanja u Libiju.

- Stav važi od kraja jula prošle godine kada su tamo izbili ratni sukobi da ne putuju u Libiju ili da odmah napuste zemlju dok traju ratni sukobi - rekao je Oliver Potežica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA