DRAMA NA GRANICI: Nezadovoljne kamiondžije prete BLOKADOM prelaza Šid-Tovarnik!

Prevoznici su rekli da će kamionima blokirati prelaz Šid-Tovarnik ukoliko im se ne dozvoli prolaz iz Srbije u Hrvatsku

  • 0

Granični prelaz Batrovci - Bajakovo i dalje blokiraju za sav saobraćaj nezadovoljne kamiondžije koje ne mogu iz Srbije da uđu u Hrvatsku, a danas najavljuju da će blokirati i prelaz Šid -Tovarnik.

 ZATVOREN GRANIČNI PRELAZ BATROVCI: Kamiondžije blokirale saobraćaj u oba smera! (FOTO)

Prevoznici su novinarima rekli da će kamionima blokirati prelaz Šid - Tovarnik ukoliko im se ne dozvoli prolaz iz Srbije u Hrvatsku.

Kolona kamiona sa srpske strane je duga 15 kilometara i prelaz je blokran u međuprostoru između Batrovaca i Bajakova.

S obzirom na to da je Hrvatska noćas otvorila prelaz Tovarnik za putnički saobraćaj, srpska policija na naplatnoj stanici Šid preusmerava sva vozila ka tom graničnom prelazu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nezadovoljne kamiondžije sinoć su preprečile više kamiona, pa je na Batrovcima obustavljen i putnički saobraćaj u oba smera kao i teretni iz Hrvatske u Srbiju.

 PROTEST NA BATROVCIMA: Kamiondžije blokirale prelaz zbog odluke Vlade Hrvatske

Hrvatska je u noći između nedelje i ponedeljka potpuno obustavila teretni saobraćaj iz Srbije, dok su ostali prelazi na srpsko-hrvatskoj granici još ranije bili zatvoreni za putnički i teretni saobraćaj zbog izbegličke krize.

Zbog blokade teretnih motornih vozila, saobraćaj je na graničnom prelazu Batrovci u prekidu za sve kategorije vozila u međuzoni do daljnjeg, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.

Sinoć oko 22.45 časova otvoren je granični prelaz Šid isključivo za putnička vozila i autobuse, dok se teretna vozila usmeravaju na granični prelaz Stara Gradiška.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vreme zadržavanja putničkih vozila na ovom graničnom prelazu na izlazu, kao i pri ulasku u Srbiju, kreće se u intervalima od 60 do 90 minuta.

AMSS podseća da su ostali granični prelazi sa Hrvatskom i dalje zatvoreni, a da su svi granični prelazi sa Mađarskom u funkciji. Granični prelazi Bajmog, Đala i Bački Vinogradi otvoreni su od sedam do 19 časova.

 MUKE TRAJU PETI DAN: KAMIONI i dalje čekaju na GRANICI sa HRVATSKOM!

Ove granične prelaze mogu da koriste, sem srpskih i mađarskih državljana i državljani Evropske Unije, Švajcarske, Norveške i Irske.

Na našim graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila kreću se u intervalima do 30 minuta.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA