Američki lekari isključili sa aparata Srpkinju jer roditelji nisu hteli da doniraju njene organe! (FOTO)

Tijanina porodica je dodatno potresena načinom na koji su postupili američki lekari

  • 63

Lekari bolnice u Čikagu, u koju je nakon saobraćajne nesreće prevezena Tijana Stanojević (28) iz Topole, isključili su nesrećnu devojku s aparata koji su je održavali u životu, i to bez saglasnosti njenih roditelja.

PIJANA AMERIKANKA UBILA TIJANU STANOJEVIĆ: Imala 2,38 promila alkohola u krvi! (FOTO)

Ovaj potez usledio je nakon što su Tijanini roditelji odbili predlog američkih lekara da u slučaju smrti mlade devojke doniraju njene organe. Devojka je tako posle 15 sati od udesa isključena s aparata, nakon čega je preminula.

- Tijanina porodica je dodatno potresena načinom na koji su se postavili američki lekari. Nakon saznanja da im je ćerka imala nesreću, usledio je novi šok i pitanje da li će donirati njene organe. Kada su ih u već dovoljno traumatičnom stanju odbili, devojku su momentalno isključili s aparata, ne pitajući nikog od najbližih za saglasnost - kažu u porodici Stanojević.

Prema američkim zakonima ovaj postupak američkih lekara u potpunosti je legitiman. Ukoliko lekarske komisije utvrde da su povrede pacijenata veoma teške i da su male šanse za oporavak, isključivanje sa aparata koji pacijenta održavaju u životu može uslediti bez saglasnosti porodice.

Foto-ilustracija: Profimedia/Fancy Foto-ilustracija: Profimedia/Fancy

Podsećamo da je Tijana Stanojević (28) iz Topole poginula u udesu u Čikagu kada je na "bubu" koju je vozila naleteo "ševrolet", kojim je upravljala pijana Amerikanka Marisa Kvintero (30).

Sa nastradalom Tijanom je u trenutku nesreće bio i njen dečko Miloš Marković, rodom iz Bora, koji je uprkos teškim povredama preživeo udes.

Nesreća koju je izazvala Marisa Kvintero tretira se kao ubistvo prvog stepena, za koje je predviđena kazna od 15 godina zatvora. Ukoliko je Kvinterova i ranije činila prekršaje, sud to može tretirati kao otežavajuću okolnost i kazniti je i sa 20 godina zatvora.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    29. septembar 2015 | 20:54

    Iskreno receno razmisljao sam o tome.Cak sam razmisljao da potpisem donatorsku karticu.Ali sam u dilem zbog toga u kakvom svetu zivimo.Moje razmisljanje ide u pravcu da moje telo I organe imaju skenirano kroz zdravstveni karton.U slucaju da nekom zatreba moj neki organ a da imaju novac nece se birati sredstva da se I dodje do njega.Moram da naglasim da sam human covek I da sam preko 35 puta dao krv I to na poziv jer imam retku krvnu grupu B''-''.Takodje razumem I drugu stranu koja ocekuje bas taj organ da bi ziveo.Sve bi drugacije bilo da zivimo u humanijem I boljem svetu.Dokle god novac bude jedina vrednost koja se ceni ovakvu dilemu cu nositi u sebi.

  • Alisa u zemlji budala

    29. septembar 2015 | 23:48

    Boze sacuvaj jadna djevojka.ovog me Strah kad god sjedam u Auto!nevina djevojka poginu a pijana bestia ce Nakon 15 Godina da seta cikagom!ko god pijan sjeda za Volan odma bi mu uzela dozvolu da nikad Vise ne smije sjest za Volan!!!!

  • Mari

    29. septembar 2015 | 23:41

    Odes daleko od svojih najmilijih u potragu za boljim zivotom i sta te snadje...Tuga do neba. Pocivaj u miru andjele...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA