PROMOVISANI "DANI LUDAJE" U TEMIŠVARU: Najslađa manifestacija sledećeg vikenda u Kikindi!

Od 8. do 11. oktobra u Kikindi, prestonici tikvi, održavaju se 30. jubilarni "Dani ludaje", posetioce će zabavljati Zvonko Bogdan, "Riblja Čorba", "Lexington", Marinko i Nikola Rokvić i Halid Bešlić

  • 0

Na Temišvarskom trgu juče je promovisana manifestacija "Dani ludaje", koja će od 8. do 11. oktobra biti održana 30. jubilarni put u Kikindi.

Za nesvakidašnju i veselu atmosferu na trgu, koji nikada nije bio šareniji i velesiji, pobrinuli su se kostimirani mališani iz Predškolske ustanove "Dragoljub Udicki" iz vrtića "Miki" a uz muzičku pratnju "Kikindskog tamburaškog orkestra". Pesmom i igrom pozivali su sve da sledećeg vikenda posete Kikindu i prisustvuju 30. jubilarnim "Danima ludaje".

TVORAC DANA LUDAJE: Kako smo od skromne gradske priredbe napravili manifestaciju koja promoviše grad (FOTO)

Obučeni u kreativne kostime u znaku ludaja, sa slamnatim šeširima, bili su prava atrakcija dok su pozivali prolaznike, uz slatku degustaciju pite bundevare.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Domaćin ovogodišnje manifestacije Javor Radovanković, istakao je na konferenciji za novinare da je posebna čast biti domaćin manifestaciji koja je jedna od omiljenijih rumunskim turistima.

DANI LUDAJE: Ovako izgleda tikva od pola tone! (FOTO)

Konzul Srbije u Temišvaru Lazar Manojlović rekao je da bogat program ovogodišnje manifestacije potvrđuje da "Dani ludaje" poprimaju svetske razmere:

- Organizatori su i ove godine nadmašili sebe, te pored kulturnog programa-izložbi, promocija, karnevalskog defilea, posetioce očekuje i sportski program, ali i koncerti poznatih muzičkih izvođača kao što su "Riblja Čorba", Zvonko Bogdan i druga poznata imena. Kikinda je jedan od najaktivnijih gradova u pograničnom prostoru sa Rumunijom, što je razlog više da i ove godine još veći broj turista poseti najveću banatsku manifestaciju - kaže Manojlović.

Foto: Telegraf. rs Foto: Telegraf. rs

Resorna članica Veća iz Opštine Kikinda Stanislava Hrnjak podsetila je da je Kikinda blizu Temišvara, i da su "Dani ludaje" izuzetna prilika da se poseti taj mali banatski grad:

- Program je raznovrsan tokom cele manifestacije a centralni dan je subota 10. oktobar. Tada će biti održano takmičenje u merenju najteže i najduže ludaje. Gradski Trg toga dana će biti velika gostinska soba, koja nudi poseban gastronomski užitak. Ukoliko želite da probate pravi "banatski fruštuk" u subotu ujutru posetioce očekuju pravi banatski specijaliteti.

Pored Temišvara, ova manifestacija promovisana je i u Beogradu, a biće i u Novom Sadu.

Prošle godine "Dane ludaje" posetilo je više od 60.000 turista. Domaćini očekuju da ove godine taj broj bude daleko veći.

POČELI DANI LUDAJE: Suva šunka, vino, slanina i bundeva teška više od 300 kilograma! (FOTO)

Foto: Telegraf. rs Foto: Telegraf. rs

Kapije grada prepoznatljivog po tikvi, ludaji, bundevi biće otvorene 9. oktobra za sve koji žele da uživaju u najlasđoj manifestaciji i saznaju da li će se Kikinđani opet "dičiti" ludajom od pola tone, koliko je vagala prošlogodišnja "kraljica".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sve prisutni, takođe, u četvrtak, 8.oktobra uživaće u koncertu Zvonka Bogdana. U petak, 9.oktobra za ovaj deo je zadužena kikindska grupa "Kum" posle koje će biti koncert "Riblje Čorbe". U subotu 10.oktobra, nastupiće, Marinko i Nikola Rokvić, zatim "Lexington bend", dok je poslednje veče rezervisano za koncert Halida Bešlića.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Dragana Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA