ALBANSKI TERORISTI PRETE NOVIM NAPADIMA U MAKEDONIJI: Sledeća meta je "slavomakedonsko" stanovništvo!

Oslobodilačka narodna armija saopštila je da će mete biti "slavomakedonsko" stanovništvo, kao i političari među kojima je i premijer Makedonije Nikola Gruevski

  • 8

Oslobodilačka narodna armija saopštila da će u narednom periodu organizovati napade na teritorije na kojima živi "slavomakedonsko" stanovništvo.

JOŠ JEDAN ŠOK IZ MAKEDONIJE: Objavljen snimak na kom se vidi kako policija PENDRECIMA tuče IZBEGLICE! (VIDEO)

Kako je saopšteno, meta će biti i makedonski premijer Nikola Gruevski i drugi političari, kao i takozvani izdajnici među Albancima, prenose makedonski mediji.

ALBANCI HOĆE OSTAVKU GRUEVSKOG: Oko 10.000 ljudi protestvovalo u Skoplju!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U saopštenju koje je potpisao "Komandant Kuštrimi", ONA je preuzela odgovornost za ispaljivanje tri granate na luksuzni stambeni kompleks Soravija u naselju Vodno u Skoplju 29. septembra, a taj napad, kako je navedeno, bio je usmeren protiv "izdajnika albanskog naroda" inspektora Arifa Asanija, prenosi Beta.

Makedonski MUP je ranije saopštio da su u granatiranju zgrade u kompleksu Soravija korišćene granate od 40 milimetara, istog kalibra koji je ispaljen i u napadu na zgradu Vlade Makedonije u aprilu, kao i da će ozbiljno biti razmatrane pretnje ONA.

U saopštenju se još navodi da su "jedinice ONA sposobne za realizaciju zadataka u svakom gradu u Makedoniji", a od makedonskih vlasti se zahteva da oslobode sve uhapšene u "politički montiranim procesima od 2003. godine do poslednjeg tragičnog događaja u Divljem naselju u Kumanovu".

Militantna radikalna organizacija albanskih nacionalista u Makedoniji ONA trebalo je da zvanično bude raspuštena posle makedonsko-albanskih sukoba 2001. godine.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    3. oktobar 2015 | 23:47

    Teroristi

  • Сораб Сербски

    4. oktobar 2015 | 09:52

    После Сирије и ИСИС-а, следећи су шиптарски терористи из ОВК. Има да вас браћа Руси сатру, а није џабе речено да ћете бежати преко Проклетија у море...

  • Aleksandar kaludjerovic

    4. oktobar 2015 | 09:35

    Djavo dosao po svoje, nista drugo.I jednima i drugima su mentori Amerikanci.Najbolje da svi(makedonci)odu u bugare.Shipci se boje bugara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA