JOŠ TAD SU ZNALI DA KREĆU U RAT: Rusija se spremala za borbu protiv ISIS-a na vojnoj vežbi u septembru

Na dosad najvećoj vežbi ove godine u Rusiji, "Centar-2015", učestvovalo je 95.000 vojnika, 7.000 komada vojne opreme, 170 aviona i 20 brodova mornarice

  • 5

Ruska vojska vežbala je borbu protiv terorista Islamske države na strateškoj vežbi "Centar-2015" održanoj u septembru, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

PUTIN TROŠI MILIJARDE NA SIRIJU: Otkriveno odakle mu novac za vazdušne napade!

RUSKA VREMENSKA PROGNOZA ŠOKIRALA SVET: "U Siriji sutra lepo vreme za bombardovanje" (VIDEO)

- Vežba je bila fokusirana na uslove koji nalikuju situacijama prave borbe u najvećoj mogućoj meri - rekao je Šojgu u Kontrolnom centru nacionalne odbrane, sumirajući rezultate vezbe koja je održana od 14-20. septembra.

Vežba je sprovedena na odnosu "detaljne analize taktika IS u Siriji i Iraku kao i talibana u Avganistanu", kazao je Šojgu.

Na dosad najvećoj vežbi ove godine u Rusiji, "Centar-2015", učestvovalo je 95.000 vojnika, 7.000 komada vojne opreme, 170 aviona i 20 brodova mornarice.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prvi put, kazahstanski kontingent iz zajedničkih snaga za brzo reagovanje Organizacije za kolektivnu bezbednost i saradnju priključio se ruskoj vojsci na vežbi, preneo je TAS S.

Jedan od ključnih zadataka vežbe "Centar-2015", bila je borba protiv hipotetičnog neprijatelja i lokalizacija međunarodnih oružanih konflikata u Centralnoj Aziji.

Foto-Ilustracija: Profimedia/TASS Foto-Ilustracija: Profimedia/TASS

Od 30. septembra ruske vazduhoplovne snage izvode udare na mete IS u Siriji, koja je u Rusiji zabranjena kao teroristička organizacija, navela je ruska agencija.

U akcijama učestvuje više od 50 aviona i drugih letelica, a Rusija ne planira da učestvuje u kopnenim operacijama.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot# 1

    6. oktobar 2015 | 18:20

    Udri Putine neman !

  • топлистанадреалиста

    6. oktobar 2015 | 19:10

    Знали смо о ми Русофили, није знао шиљо и соња али они паметни су знали...... Зато кажем, Руси ће ослободити Косово! Браћа су фино рекла да је стање на Косову тренутно и неодрживо а господин Чепурин је прије 2-3 године јавно у сједишту ун-а фино рекао да ће Косово бити Српско!!!!!! Неко вјерује натофашистима а неко браћи Русима!!! Поздрав свим Русофилима! Само савез са Русијом и Белорусијом!

  • Sergej Danilovič

    6. oktobar 2015 | 17:25

    Ha ha .za kakve su se oni ratove sve spremali kad bi ovi drugi to samo znali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA