SRPSKA BOKSERSKA LEGENDA PREMINULA U NAJVEĆOJ BEDI: U ringu pobeđivao najbolje, a završio ŽIVOT u gomili SMEĆA (FOTO)

- Da nije imao problema sa zdravljem i sa porocima napravio bi još veću karijeru - rekao je Slobodan Mitić, direktor kluba "14. oktobar"

  • 3

Telo bokserske legende Desimira Sretenovića - Tarabaša (68) pronađeno je u njegovom stanu u Kruševcu. Telo je tu ležalo pet dana sve dok stanari zgrade u Gazimestanskoj ulici broj 24 u centru grada nisu osetili smrad.

Kada su ušli u stan naišli su na gomilu đubreta po kesama, ormanima i krevetu koje je Desimir godinama sakupljao i gomilao.

Pokojni bokser bio je otuđen od svoje porodice i ni sa kim nije razgovarao čak ni sa rođenim bratom Vitomirom.

- Zvali su me iz SUP-a, došla sam da ga sahranim, iako sam teško bolesna organizovaću čišćenje stana i sve što je potrebno. Sa ocem nisam razgovarala, poslednji put me je posetio kada sam bila treći razred. Još kao devojčica odselila sam se iz Kruševca – kaže za Novosti njegova ćerka Bojana Sretenović.

U Bokserskom klubu "14.oktobar", u kojem je Sretenović boksovao najviše kažu da je bio srčani borac i da se nije plašio da uđe u ring sa najvećim bokserima.

Foto: novosti.rs Foto: novosti.rs

- Bio je srčani borac bez mane. Nije prezao da uđe u ring sa najvećim bokserima. Gledao sam ga kao dete, bio je čudan imao je problema i sa alkoholom. Zvali smo ga na mečeve kasnije i na proslave i druženja, nikada se nije odazvao. Da se nije ponašao tako, i da nije imao problema sa zdravljem i sa porocima napravio bi još veću karijeru - rekao je Slobodan Mitić, direktor kluba.

U karijeri je imao oko 200 mečeva, a iz mnogih je izlazio kao pobednik. Boksovao je sa Veselinovićem, Džakulom, Benešem, a protiv poznatog Vakića dva puta je izašao kao pobednik.

Foto: novosti.rs Foto: novosti.rs

Nadimak Tarabaša dobio je zbog širokih udaraca na sparing mečevima sa težim bokserima.

Sahrana će biti danas u 13 sati na Novom groblju u Kruševcu.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?????????¿¿¿¿¿¿¿

    8. oktobar 2015 | 21:16

    Tuga, beznadje, nepravda, nemoc... Dokle vise ovakvih "HVALA" od porodica i drustva ovakvim ljudinama? Sramota i grehota!!! Pocivaj mirno, bio si bokser, imas pravo na mir i odmor pod Bozjim okriljem, AMIN!

  • Vitez

    9. oktobar 2015 | 00:08

    Zao mi, nemam kome da izjavim saucesce, ali tebi zelim da se odmoris od muke samo tebi znane i nadjes spokoj svojoj dusi mucenoj. Neka ti je laka bar zemlja tog Krusevca!

  • mikser

    8. oktobar 2015 | 23:23

    Iskreno nemam pojma ko je covek, nikad nisam ni cuo za njega. Ako je stvarno legenda strasno je da je ovako zavrsio, ali opet imao je poroke, sam je kriv. To sto je nekad bio uspesan u nekom sportu ne znaci ama bas nista ako je zavisnik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA