MERKEL: Ne mogu da primim izbeglice u svoju kuću!

Na pitanje da li je spremna da primi u svoju kuću izbeglice, poput mnogih Nemaca, rekla je da ima “mnogo poštovanja za ljude koji to čine, ali da trenutno to ne bi mogla da zamisli”

  • 9

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je kritike na politiku prema migrantima, ali je rekla da trenutno nije u mogućnosti da primi izbeglice u svoju kuću.

- Ljudskost koju pokazuje naša zemlje jeste da prihvatimo izbeglice sa simpatijama, kao bilo koga drugog - rekla je Merkelova za današnji nemački dnevnik Bild.

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Nobelovu nagradu za mir nije dobila Angela Merkel. Evo gde je završila!

Na pitanje da li je spremna da primi u svoju kuću izbeglice, poput mnogih Nemaca, rekla je da ima "mnogo poštovanja za ljude koji to čine, ali da trenutno to ne bi mogla da zamisli".

Povodom rezultata anketa prema kojima je njena popularnost pala na najniži nivo u poslednje dve godine, Merkelova je rekla da ankete nisu njen etalon vrednosti.

Printskrin: Youtube/bbc@news Printskrin: Youtube/bbc@news

- Moj zadatak, kao kancelarke, nije da širim zabrinutost već da radim da se pronađu rešenja problema i smanji zabrinutost - navela je Merkel.

Ona je ponovo apelovala na Evropu da pokaže solidarnost i da ubrza obezbeđivanje smeštaja migranata u Nemačkoj gde se ove godine očekuje dolazak između 800.000 i milion tražilaca azila.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • obilic

    13. oktobar 2015 | 08:49

    Hoces hoces samo nisi dobro obavestena. Vidis da te neko zeza dal to nije od engleza. Ha ha

  • duško

    12. oktobar 2015 | 13:40

    Primi ih u svoju vikendicu ili kod svojih 1941 prijatelja rvata

  • bg011

    12. oktobar 2015 | 13:56

    More,nemogu ni ja tebe da primim u Srbiju !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA