Rusija žali zbog događaja u Crnoj Gori

- Stiče se utisak da usmeravanje na ubrzano kretanje Crne Gore ka NATO istovremeno pretpostavlja gušenje alternativnih pristupa - navelo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

  • 18

Rusija je danas izrazila žaljenje zbog najnovijih događaja u Podgorici, ističući povodom jutrošnjeg uklanjanja bine i šatora ispred parlamenta i prekida protesta opozicije u Podgorici, da uključivanje Crne Gore u proces evroatlantskih integracija ne vodi ka njenoj konsolidaciji i prosperitetu.

Policija prekinula protest Demokratskog fronta u Podgorici

- Ne može da se ne uoči da, uprkos uverenjima koje crnogorsko rukovodstvo dobija iz zapadnih država, uključivanje te zemlje u proces evroatlantske integracije ne vodi njenoj konsolidaciji i prosperitetu. Pre će biti suprotno - prisutna je politička i ideološka polarizacija društva i zaoštravanje socijalnoekonomskih problema - navedeno je u saopštenju zvanične Moskve.

Demonstranti u Podgorici pokušali da probiju kordon, policija bacila suzavac

- Stiče se utisak da usmeravanje na ubrzano kretanje Crne Gore ka NATO istovremeno pretpostavlja gušenje alternativnih pristupa - navelo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

U saopštenju se podseća na izveštaje medija po kojima je rano jutros crnogorska policija uklonila "kamp" opozicije, koja kod zgrade parlamenta protestuje od 27. septembra i da je policija zadržala 11 osoba, među kojima su poslanici parlamenta iz opozicionog Demokratskog fronta.

Foto: Tanjug/AP/Risto Bozovic Foto: Tanjug/AP/Risto Bozovic

Protesti u Pogorici prekinuti do sutra, zakazana vanredna sednica, privedeni novinari (FOTO)

Takođe, mediji navode da je u lekarske ustanove Podgorice dovezeno nekoliko desetina ljudi i da su stradali pripadnici policije.

Navodi se i da među privedenim i povređenim nema ruskih građana i naglašava da je Rusija više puta isticala da je u njenom interesu stabilna Crna Gora koja se uspešno razvija, preneo je TAS S.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    18. oktobar 2015 | 01:09

    miljo i krivo kapic policijskim pendrecima teraju gradjane da vole NATO.!!! Ovako su pretili Srbima i pri odvajanju Gore Crne od Srbije i terali ljude da glasaju za Milja!!!Upomoc braco Rusi -narod nece u NATO!!!

  • Slavenski vuk

    18. oktobar 2015 | 12:26

    Podrska antifasistickom pokretu protiv Mila i izdajica Srblja i svete nam Crne Gore !!!

  • miomir ostojic

    18. oktobar 2015 | 13:25

    Braco Rusi, nemorate biti zabrinuti . diktator je gotov . Gotov je i tacka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA