SKANDALOZNO: Slali MARIHUANU POŠTOM po Srbiji!

U avgustu prošle godine presečen je kanal kojim je kokain u poštanskoj pošiljci krijumčaren iz Južne Amerike u države EU i Srbiju

  • 1

Carinici su, prilikom kontrole u Pošti Novi Sad, otkrili u više pošiljki 45 semenki marihuane i 10 grama te opojne biljke.

UPAD POLICIJE I FILMSKO HAPŠENJE U BEOGRADU: Pogledajte šta su sve pronašli u ovom koferu! (FOTO) (VIDEO)

U prvoj pošiljci, pristigloj iz Holandije za primaoca u Novom Sadu, detaljnim pregledom pronađeno je 10 grama marihuane, saopštila je Uprava carine.

Droga je bila umotana u indigo sa namerom da se onemogući prepoznavanje na skeneru.

Međutim, službenicima iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina upravo je to bio indikator da sumnjivu pošiljku detaljno pregledaju.

Foto: Tanjug/ MUP Srbije Foto: Tanjug/ MUP Srbije

U pošiljci iz Austrije, adresiranoj na primaoca u Srbobranu, pronađene su epruvete sa 15 semenki hibridne marihuane.

Kontrolom pošiljke iz Holandije za primaoca u Magliću, u dva pakovanja pronađeno je ukupno 20 semenki.

VELIKA AKCIJA POLICIJE U BARAJEVU: Zaplenjeno 42 kilograma marihuane! (FOTO)

U pošiljci namenjenoj primaocu iz Novog Sada, pristigloj iz Holandije, pronađena su dva pakovanja sa ukupno šest semenki ove opojne biljke.

Nakon detaljnog pregleda pošiljke iz Španije za primaoca u Kikindi, pronađene su još četiri semenke, upakovane u četiri kesice.

Foto: Promo Foto: Promo

Narkotici su predati u dalju nadležnost fitopatološkoj inspekciji i MUP, navodi se u saopštenju.

Policija i Uprava carina su i u prethodnom periodu sprečavali krijumčarenje narkotika posredstvom poštanskih pošiljki iz inostranstva - iz Brazila, Perua i Holandije, ali i sa drugih destinacija.

U avgustu prošle godine presečen je kanal kojim je kokain u poštanskoj pošiljci krijumčaren iz Južne Amerike u države EU i Srbiju.

Tada su dve osobe iz Beograda uhapšene u akciji smederevske policije zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje kokaina iz Juzne Amerike u EU i Srbiju, a u Pošti Beograd je u "pošiljci sa suvim voćem nađeno 435 grama tečnog kokaina".

U maju iste godine carinici su sprečili krijumčarenje 90 grama kokaina iz Brazila, koji je otkriven u poštanskoj pošiljci iz Sao Paola.

Foto-ilustarcija: Tanjug/MUP Foto-ilustarcija: Tanjug/MUP

Pošiljka je bila upućena srpskom državljaninu iz Beograda, a u paketu su se nalazile tri tube koje su u dokumentaciji bile prijavljene kao "kozmetičke kreme".

Carinici su 11. aprila na carinskoj ispostavi Pošta Beograd, kontrolom poštanskih pošiljaka koje su stigle iz inostranstva, otkrili manju količinu opojne droge kanabis, odnosno marihuane.

U pošiljci koja je pristigla iz Holandije za srpskog državljanina otkrivene su dve kese "Cannabis tea", dve posude "Cannabidol" i "Mewdi Wift", pakovanje "Mints Cannabis" i špric, saopštila je tada Uprava carine.

Slična situacija se dogodila i početkom januara 2014. godine, kada je u poštanskoj pošiljci iz Perua zaplenjen kokain u tečnom stanju skriven u 126 plastičnih loptica kamufliranih u suvo voće.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    30. oktobar 2015 | 12:32

    "Dobit Poste - 21 miliona evra"... ("Politika", 30.X 2015.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA