UŽASNA SMRT: Jovan Svorcan se popeo na VAGON, pa ga SPRŽILA STRUJA!

Dvojica mladića popela su se na železnički kontejner i tako se našla u zoni strujnog kola kontaktne mreže iznad pruge, koja je bila pod naponom

  • 5

Jovan Svorcan (19) iz Zemuna, poginuo je juče posle ponoći od strujnog udara, dok se peo na vagon "Železnica Srbije" na Savskom trgu u Beogradu. Povređen je i njegov drug Bogdan Radičević (19), koji je sa opekotinama i u teškom stanju prevezen na Kliniku za opekotine i plastičnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije.

Prema pisanju Blica, tragedija se dogodila u delu gde se nalaze teretni vagoni, tačnije na kontejneru koji je trebalo da vozi za Rijeku. Pretpostavlja se da je Svorcan naskočio na vagon dok ga je Radičević pridržavao u tenutku kada se desila nesreća. Svorcan je na licu mesta stradao, dok je Radičević preživeo, ali je u teškom stanju.

TRAGEDIJA: Preminuo mladić (19) koga je udarila struja!

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura kazale je da su po dolasku, dve ekipe i vatrogasci, koji su intervenisali, našli sprženo telo na krovu vagona. Sa druge strtane, Aleksandra Berić, portparol KCS-a rekla je da je Svorcanov drug prvo primljen na reanimaciji Urgentnog centra.

- Posle toga je prebačen na Kliniku za opekotine i plastičnu hirurgiju - rekla je Berićeva.

Foto: Tanjug/Dušan Anicić Foto: Tanjug/Dušan Anicić

UDARILA GA STRUJA DOK JE ŠIPKOM TRESAO ORAH: Nišliju spržilo 25.000 volti! (FOTO)

Na vagonu su juče bili vidljivi tragovi patika, za koje su radnici Železničke stanice pretpostavljali da su nastali prilikom reagovanja mišića tokom strujnog udara. Na strujnoj žici iznad vagona bili su pramenovi kose, a nedaleko i krvava plastična rukavica.

"Železnice Srbije“ saopštile su da su se dvojica mladića popela na železnički kontejner i tako se našla u zoni strujnog kola kontaktne mreže iznad pruge, koja je bila pod naponom.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Napon struje u voznom vodu kontaktne mreže iznad železničke pruge je 25.000 volti. Na lice mesta izašla je i Komisija za isleđenje vanrednih događaja srpskih železnica. Srpske železnice izražavaju saučešće i žale zbog tragedije - rekao je Nenad Stanisavljević iz Medija centara "Železnica Srbije“.

VRIŠTALI SU DOK IH JE STRUJA PRŽILA: Strašni detalji nesreće u fabrici "Tigar tajers"!

On je upozorio na veliku opasnost koju sa sobom nosi penjanje na železničke vagone, i naveo da od posledica strujnog udara, zbog kontaktne mreže, svake godine na prugama širom Srbije pogine ili bude teško povređeno nekoliko osoba.

I Jovan i Bogdan su završili Zemunsku gimnaziju.

(Telegraf. rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antiglobalistkinja

    2. novembar 2015 | 15:07

    Svoju glupost je zivotom platio,tuga :(

  • Slavisa

    3. novembar 2015 | 19:31

    Sta trazio tamo

  • Pedja079

    4. novembar 2015 | 09:16

    Šta je sa ovom decom što se penju na vagone,da li su normalni...da je jednom pročitao novine ako je već bio glup saznao bi koliko je to opasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA