KOSOVO podiže nivo bezbednosti zbog TERORIZMA!

Na sastanku Saveta za bezbednost Kosova kojim predsedava, Mustafa je rekao da je terorizam sada realna opasnost za građane Evrope i od predstavnika svih institucija, zatražio da Kosovo u svim aspektima bude spremno da se suoči sa eventualnim pretnjama nasilnog ekstremizma

  • 10

Premijer Kosova Isa Mustafa zatražio je danas da bude podignut nivo bezbednosti na Kosovu zbog realnih terorističkih pretnji sa kojima se suočavaju evropske zemlje.

NIKOLIĆ APELUJE: Svi da se ujedinimo protiv ZLA koje se zove TERORIZAM

Na sastanku Saveta za bezbednost Kosova kojim predsedava, Mustafa je rekao da je terorizam sada realna opasnost za građane Evrope i od predstavnika svih institucija, posebno onih iz oblasti bezbednosti, zatražio da Kosovo u svim aspektima bude spremno da se suoči sa eventualnim pretnjama nasilnog ekstremizma, terorizma i organizovanog kriminala, saopšteno je iz Vlade Kosova.

- Republika Kosovo je aktivan deo globalne alijanse protiv terorizma i nasilnog ekstremizma i ima svoje odgovornosti u toj zajedničkoj borbi. Mi ćemo nastaviti usku saradnju sa SAD, EU i zemljama članicama, kao i drugim partnerima do konačnog okončanja, jednom za svagda, nasilnog ekstremizma, terorizma i ekstremnih ideologija koje dovode u opasnost život, bezbednost, naš način življenja i najhumanije vrednosti čovečanstva - rekao je Mustafa.

Predstavnici institucija iz oblasti bezbednosti, kako je saopšteno, informisali su da su povećane mere bezbednosti i operativna spremnost, da su pojačane patrole na javnim mestima, ispred institucija na lokalnom i centralnom nivou, pri misijama i rezidencijama diplomatskih predstavništava akreditovanih na Kosovu, na glavnim putnim pravcima, u multietničkim sredinama i u verskim, obrazovnim i kulturnim institucijama.

Takođe je istaknuto da postoje operativni planovi za nadgledanje i praćenje određenih ličnosti i grupa, povećanje kontrole graničnih prelaza kao i pojačanu razmenu informacija sa partnerima radi predupređenja bilo kakve pretnje za bezbednost zemlje.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA