Ako ovde ne naučite da igrate MISTIČNE PLESOVE AZIJE, nigde nećete! (FOTO)

Ono što čini "Dragulje Azije" jedinstvenim u regionu jeste da je to festival koji je isključivo posvećen plesnim stilovima azijskog kontinenta

  • 0

Kao i prethodnih godina, tim organizatora je isti - Kulturni centar "Nea Pangea" i škola bolivuda "Panna", sa Tanjom Pivljanin i Marinom Stevanović na čelu, Takođe, ideja vodilja je ista kao i prošle dve godine - a to je da približimo kulture azijskih zemalja beogradskoj publici.

DUH HAVANE U BEOGRADU: Evo šta vas čeka na festivalu kubanske muzike i plesa! (VIDEO)

Ono što čini "Dragulje Azije" jedinstvenim u regionu jeste da je to festival koji je isključivo posvećen plesnim stilovima azijskog kontinenta dok istovremeno okuplja i promoviše izvođače iz Srbije i okolnih zemalja koji dele zajednički cilj a to je da upoznaju domaću publiku sa dalekim i mističnim kulturama zemalja Istoka.

Za one koji bi želeli da isprobaju neki od plesova Azije ili za plesače koji bi želeli da obogate svoj plesni repertoar i usavrše tehniku, ove godine naš festival će biti domaćin dvema instruktorkama iz regiona koje su već izgradile svoje ime na evropskoj plesnoj sceni - Jana Mankoč iz Slovenije i Aleksandra Tešanović poznatija kao Kala Shadi iz Bosne i Hercegovine.

Tokom dva dana, održaće se čak pet radionica, a detaljnije o biografijama instruktora i opisu svake radionice ponaosob možete pronaći OVDE.

Foto: Promo Foto: Promo

Ali, i ako niste plesač, zasigurno ćete uživati u publici 28. novembra od 20 časova u velikoj Sali Akademije 28, jer će se tada održati koncert azijskih plesnih stilova.

Očekuju vas mnogobrojni izvođači od najmlađih plesnih talenata do renomiranih škola plesa, raznovrsni stilovi od klasičnih i tradicionalni, preko folklora pa sve do modernih fuzija plesova, autentični kostimi plesova Japana, Iraka, Malezije, Koreje, Indije, Avganistana i mnogih drugih zemalja.

Posebnu draž celoj večeri će dati nastup benda Nit od 22.30 časova u Klubu Akademije, koji će pokloniti publici muzičko proputovanje kroz Aziju, preko Evrope i završiti na nama dragom Balkanu, izvodeći pesme na čak 15 jezika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA