ERDOGAN OPTUŽIO PUTINA DA JE KLEVETNIK: Odnosi između Rusije i Turske pucaju po šavovima!

Odnosi Ankare i Moskve su u teškoj krizi od kada je tursko vazduhoplovstvo u utorak srušilo ruski bombarder Su-24 bluzu granice sa Sirijom

  • 29

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je na optužbe ruskog predsednika Vladimir Putina o turskim ustupcima džihadistima u četvrtak poručio da je angažman njegove zemlje u borbi protiv Islamske države (ID) neosporan.

OVE ZEMLJE ĆE NASTRADATI ako izbije Treći svetski rat! Da li je Srbija među njima? (VIDEO)

Erdogan je tražio od Rusije da dokaže svoje tvrdnje da je Turska kupovala naftu od ID i rekao da oni koji ih optužuju moraju da prilože dokaze za to što govore.

- Ukoliko nemate, vi ste klevetnici - rekao je turski predsednik prvi put, reagovajući na ruske optužbe.

OVO JE KRATKA ISTORIJA turskih vazdušnih ratova iznad Sirije! (FOTO) (VIDEO)

Odnosi Ankare i Moskve su u teškoj krizi od kada je tursko vazduhoplovstvo u utorak srušilo ruski bombarder Su-24 bluzu granice sa Sirijom.

Turci kažu da se letelica kretala u njihovom vazdušnom prostoru i da su ga nekoliko puta upozorili da iz njega izađe pre nego su na njega otvarili vatru. Rusi tvrde da je Su-24 stalno leteo u sirijskom vazdušnom prostoru i da ga pre rušenja nije kontaktiralo tursko vazduhoplovstvo.

Rusija nakon incidenta optužuju Tursku za povezanost s ID.

- Naša borba protiv Daeša se nastavlja, ona je neprestana i aktivna. Turska je gotovo jedina zemlja koja se iskreno bori protiv Daeša -  insistirao je Erdogan.

Foto: Tanjug/AP/Sputnik Foto: Tanjug/AP/Sputnik

- Niko nema pravo da ospori borbu naše zemlje protiv Daeša i da nas optuži - dodao je.

Islamsko-konzervativni predsednik je rekao da ga rastužuje incident i pretnje ruske strane i zaključio da su oni strateški partneri.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    26. novembar 2015 | 17:18

    Alo turci ohladite malo nastradacemo svi radi vas, sagnite glavu i zahvalite Rusiji sto vec nisu rigorozno reagovali sto cete ih na kraju i naterati na to!Verujete zapadu koi ce vam okrenuti ledja kad se najmanje budete nadali a tad ce biti kasno.Kako ne shvatate, da vas zele vec bi poodavno bili clanica EU.?

  • Dzoni

    26. novembar 2015 | 20:11

    More turci ne gaste oranje.

  • Zeks

    26. novembar 2015 | 17:14

    Pa nije ti to srbija da gazite kako hoćete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA