SVAKI MLADI ITALIJAN ĆE DOBITI 500 EVRA: Ovo je njihov plan za borbu protiv ISIS-a!

- Oni žele teror, mi ćemo odgovoriti kulturom koja je snažnija od neznanja. Mi nikad nećemo promeniti naš način života, naš identitet, i predati se pre njih - rekao je italijanski premijer

  • 0

Italijanski premijer Mateo Renci najavljuje da će ova zemlja potrošiti po milijardu evra na kulturu i bezbednost, što je odgovor na terorističke napade u Parizu.

 

OVAJ ČOVEK JE NAJOPASNIJE ORUŽJE U BORBI PROTIV DŽIHADISTA: Uz pomoć njega Anonimusi prevarili Islamsku državu! (VIDEO)

 

Renzi je rekao da će pola novca namenjenog kulturi usmeriti u propadajuća predgrađa velikih gradova i da će svaki Italijan (18) dobiti "kulturnu kartu", odnosno bon. Karta će biti vredna oko 500 evra, a moći će da se koristi za posete muzejima, pozorištima i arheološkim nalazištima.

 

 

- Oni žele teror, mi ćemo odgovoriti kulturom koja je snažnija od neznanja. Mi nikad nećemo promeniti naš način života, naš identitet, i predati se pre njih - rekao je Renci novinarima.

 

On je istakao da Italija ima plan da potroši po evro na kulturu, za svaki evro potrošen na bezbednost i sigurnost.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Ministar spoljnih poslova Italije Paolo Đentiloni rekao je u utorak da učestvovanje Italije u vazdušnim napadima protiv Islamske države "nije opcija".

 

(Telegraf.rs/ Izvor: i100.independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA