PREMINUO ČOVEK KOJEM SE PUTIN DIVIO: Neka mu je večna slava! (VIDEO)

- Eldar Rajazanov nas je napustio. On je bio čovek sa ogromnim i bogatim talentom i kreativnom energijom. Njegovi izvanredni filmovi su postali pravi klasici ruske kinematografije i predstavljaju nacionalni blago, deo istorije naše zemlje - rekao je Putin

  • 0

Ruski režiser i scenarista Eldar Aleksandrovič Rajazanov preminuo je u svojoj 88. godini. Rođen je 18. novembra 1927. godine, a tokom svoje karijere stvorio je veliki broj popularnih komedija koje su bile poznate širom SSSR-a. Dela koja su imala za glavni motiv satiru o svakodnevnom životu u ovoj zemlji oduševljavala su i ruskog predsednika Vladimira Putina.

5 OMILJENIH KNJIGA VLADIMIRA PUTINA: Iznenadiće vas čime predsednik Rusije uzdiže svoj duh (FOTO)

U novembru 2014. godine dogodio mu se akutni ishemijski moždani udar, što se znatno odrazilo na njegovo zdravstveno stanje. Primljen je u bolnicu u Moskvi 21. novembra 2015. godine, a preminuo je 30. novembra zbog problema sa srcem, plućima i disanjem.

Tokom svog života dobijao je mnoge nagrade, među kojima su bila i državna priznanja kao što je Narodni umetnik i nagrada SSSR-a. Među njegovim najpoznatijim delima su "Karnevalska noć", "Pazi se auta", "Ironije vere", "Okrutna romansa"...

Čak je asteroid dobio ime po ovom umetniku - asteroid 4258 Rajazanov.

- Eldar Rajazanov nas je napustio. On je bio čovek sa ogromnim i bogatim talentom i kreativnom energijom. Njegovi izvanredni filmovi su postali pravi klasici ruske kinematografije i predstavljaju nacionalni blago, deo istorije naše zemlje - rekao je Putin i izjavio saučešće porodici i prijateljima.

Ruski predsednik je 2002. godine poklonio izgravirani sat režiseru na 75. godišnjici rezidencije kada je došao u Novo Ogarjovo, a tom prilikom su se šalili da zajedno imaju 150 godina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA