TURCI U STRAHU: Nadamo se da Rusi neće da nam zaustave isporuku gasa!

- Ne mislim da će Rusija zaustaviti isporučivanje gasa. Imamo uzajamne obaveze koje se regulišu prema međunarodnom pravu - rekao je Davutoglu, prenosi Sputnjik

  • 16

Premijer Turske Ahmet Davutoglu danas je izjavio da ne očekuje da će Rusija zaustaviti isporučivanje gasa Turskoj, ali da se Ankara ipak priprema za takav scenario.

Evo kako Putin planira da postane GOSPODAR SVETA! (FOTO) (VIDEO)

- Ne mislim da će Rusija zaustaviti isporučivanje gasa. Imamo uzajamne obaveze koje se regulišu prema međunarodnom pravu - rekao je Davutoglu, prenosi Sputnjik.

Ministarstvu energetike Turske naloženo je da razradi razne alternative u slučaju da bude prekinuto isporučivanje gasa iz Rusije, naveo je on.

- Naš narod će pokazati požrtvovanost za domovinu i za čast - rekao je Davutoglu u intervjuu televizijskim kanalima Haberturk i Šou TV.

Rusija isporučuje Turskoj gas crnomorskim gasovodom "Plavi tok", kao i "Transbalkanskim gasovodom" kroz Ukrajinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    2. decembar 2015 | 08:03

    Medjunarodno,i medjusobno pravo,ne predvidja obaranje ruske ratne tehnike,niti sverc nafte i droge,,,,

  • топлистанадреалиста

    2. decembar 2015 | 15:06

    Заврћи!!! турска је свакако једном ногом у грађанском рату!!! Заврните им гас, онда нема посла када фабрике стану, онда ће стање бити још горе а иде и зима, дуга и хладна!!!..... ЗАВРЋИ!!!!

  • Glas naroda

    2. decembar 2015 | 09:02

    Zabranjeno je medjunarodnim ugovorom da vi zaustavljate brodove i ostavljate ih da satima na Bosforu cekaju ili im potpuno zabranjujete plovidbu zato sto plove pod ruskom zastavom. To ste naucili od 4 Rajha Amerike, da sve sto je vama u korist vazi i da je po medjunarodnim zakonima, a sto vam neodgovara to je po vasim zakonima. Nece moci. Ukrajina je mislila da moze tako pa se ceska gde je nesvrbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA