DEČAK (4) UMRO POŠTO SU MU LEKARI STAVILI RUKU U GIPS! Prestao da diše dok ga je otac vodio u bolnicu

A. A. (4) iz sela Županjac kod Lazarevca, preminuo je pet dana pošto je pao i nakon što su ga doktori iz Tiršove otpustili s konstatacijom da je nagnječio lakat

  • 45

A. A. (4) iz sela Županjac kod Lazarevca, preminuo je pet dana pošto je pao i nakon što su ga doktori iz Tiršove otpustili s konstatacijom da je nagnječio lakat, a dete prestalo da diše dok ga je otac ponovo vodio u bolnicu.

A. A. je preminuo u ponedeljak, pet dana nakon što je povredio ruku, a njegovi roditelji tvrde da bi mališan bio živ da su lekari u Tiršovoj na vreme uspostavili tačnu dijagnozu.

Majka Dragana M. (28) i otac Dejan A. (37) kažu da je Aleksandar u prošlu sredu, pet dana pred smrt, igrajući se u dvorištu ispred kuće pao i povredio ruku.

- Malo se zaplakao, ali se brzo smirio i legao da spava. Probudio se posle oko 15 minuta žaleći se na bolove. Ruka mu je otekla pa smo ga ujutru odvezli u dom zdravlja - kaže dečakova majka Dragana.

Foto: Tanjug/FENA Foto: Tanjug/FENA

Zbog velikog otoka pedijatar iz Lazarevca uputila ih je u dečju bolnicu u Tiršovoj gde je primljen u četvrtak po podne. Kako navode nesrećni roditelji, lekari u Tiršovoj su uradili snimak ruke, ali nisu mogli da se slože da li je u pitanju teža ili lakša povreda. Odlučili su da detetu ruku stave u gips i zakažu kontrolu za dva dana.

- U petak se otok povećao. U subotu na kontrolnom pregledu, doktori su snimili ruku i zaključili da je stanje mnogo bolje. Prepisali su mu lekove za umirenje bolova, a za otok konstatovali da je očekivana pojava. Trebalo je da ponovo dođemo na kontrolu u utorak, ali... - priča otac Dejan.

Dan posle kontrole mališanovo stanje naglo se pogoršalo. Nije mogao da hoda, bio je pospan i odbijao je hranu. U ponedeljak ujutru je pao u nesvest. Na putu do bolnice, otac mu jedvao veštačko disanje ali je bilo uzalud.

Foto-ilustarcija: Telegraf Foto-ilustarcija: Telegraf

Dragan kaže da je znao da nešto nije u redu kada su mu u Hitnoj rekli da napusti ordinaciju.

- Posle nekog vremena odande je izašao doktor i tiho rekao: "Primite moje saučešće". Da su ga detaljno pregledali, još bi bio živ - kaže Dejan i dodaje da mu je prilikom preuzimanja tela pokojnog sina jedan patolog rekao da će prvi rezultati obdukcije biti poznati tek za dva meseca.

U saopštenju dečje Univerzitetske kilinke u Tiršovoj stoji da je dečak u dva navrata primljen u ovu ustanovu, 26. i 28. novembra kada je zakazan kontrola za 1. decembar.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"Nakon kontrole od 28. novembra lekari iz Tiršove nisu imali uvid u dečakovo zdravstveno stanje", saopštili su sa ove klinike.

Mališan je primljen u lazarevački dom zdravlja u ponedeljak, kada je ustanovljena njegova smrt.

U Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj upućena je inspekcija zbog naprasne smrti četvorogodišnjeg dečaka Aleksandra Adamovića, koji je posle preloma ruke ambulantno lečen u toj klinici, pišu u današnjem izdanju "Večernje novosti".

Kako je navedeno, dok se čeka izveštaj sa obudukcije, biće proverene sve okolnosti, prvenstveno da li je dečaku ukazana kompletna medicinska pomoć, i biće podnet zvaničan izveštaj.

Direktor klinike Zoran Radojičić rekao je za "Novosti" da je odmah posle sumnji, koje su roditelji dečaka javno izneli, organizovao sprovodjenje unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju dečaka.

- Ostali smo bez sina, nema više našeg Aleksandra! Šta da radimo? Do pre neki dan igrao se u dvorištu, a sad evo ga u mrtvačkom sanduku. Umro nam je na rukama, mada su nam doktori rekli da ne brinemo. Trebalo je da mu u subotu skinu gips, ali se njegov životu u ponedeljak samo ugasio - jaukala je dečakova majka.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Persa

    2. decembar 2015 | 09:47

    Dokle be neznanje i nemarnost po bolnicama

  • Бања Лука

    2. decembar 2015 | 09:37

    Боже сачувај велика трагедија јадно дете,саучешће породици.

  • Sosa

    2. decembar 2015 | 09:34

    Sunce malo, saučešće porodici :-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA