BRAVO, OVAKO SE DOČEKUJU IZBEGLICE: Dečji hor na arapskom pevao sirijskim migrantima u Kanadi (VIDEO)

Ukupno 163 izbeglice stigle su iz Bejruta u Toronto, a tamo im je dečiji hor priredio toplu dobrodošlicu i otpevao pesmu na arapskom jeziku

  • 6

U Kanadu je prošli četvrtak sleteo prvi avion sa sirijskim izbeglicama, a dobrodošlicu su im poželeli tradicionalnom islamskom pesmom, koju je otpevao dečji hor iz Toronta.

 

DA LI JE TURSKA U DILU SA DŽIHADISTIMA? Evo kako su teroristi snabdevani NERVNIM GASOM

 

Sve migrante je dočekao kanadski premijer Džastin Trudeu, koji je pored toga što im je poželeo ugodan boravak, odmah počeo da deli zimske kapute.

 

Ukupno 163 izbeglice stigle su iz Bejruta u Toronto, a tamo im je dečji hor priredio toplu dobrodošlicu i otpevao pesmu na arapskom jeziku.

 

Tradicionalna pjesma "Tala' al-Badru 'Alayna" je jedna od najstarijih pjesama u islamu: pevali su je Ansar (pomagači) proroku Muhamedu kada je bežao iz Meke i tražio utočište u njihovom gradu Medini i to je upravo poruka koju su Kanađani hteli da pošalju izbeglicama, poruka nade i dobrodošlice.

 

Pogledajte video:

 

 

Evo kako pesma zvuči u originalu:

 

 

Da li sve države treba na ovaj ili sličan način da dočekuju sirijske izbeglice? Odgovor ostavite u komentaru.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA