MIODRAGU KOSTIĆU URUČEN BEDŽ ČASTI: Prvi Srbin koji je dobio priznanje SOS DEČIJA SELA!

- Izuzetno je lep osećaj biti deo ovakve porodice. Porodica je važna za svako dete, a složna porodica predstavlja najbolju osnovu za njihovo zdravo odrastanje - rekao je Miodrag Kostić

  • 11

Međunarodna organizacija SOS Dečije sela dodelila je, uglednom privredniku i velikom humanisti, Miodragu Kostiću, predsedniku MK Group, bedž časti u znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku i doprinos ostvarenju misije čiji je cilj "Dom pun ljubavi za svako dete".

NE OKREĆIMO GLAVU, OVO SU NAŠA DECA! Za humanije i bolje lečenje mališana obolelih od raka! (FOTO)

Miodrag Kostić je prvi Srbin kome je uručeno ovo priznanje, a među dobitnicima prethodnih godina su kraljica Nur iz Jordana, Foverk Grup, nemačka multinacionalna kompanija, Senke Vortman, nemački režiser koji je donirao SOS Dečijim selima deo prihoda od svog filma i Džozrf Kundukulam, biskup iz Indije.

Kostić, koji je nagradu primio u SOS Dečijem selu Kraljevo izrazio je posebnu zahvalnost za priznanje koje mu je uručeno.

- Izuzetno je lep osećaj biti deo ovakve porodice. Porodica je važna za svako dete, a složna porodica predstavlja najbolju osnovu za njihovo zdravo odrastanje. Moram da priznam, da i pored svih ovogodiših rezultata koje smo postigli i priznanja koje sam primio, posebno sam ponosan na ovo današnje kojim ste mi zaokružili godinu. Osmesi na licima dece i nada u njihovim očima u bolje sutra, najveće su priznanje i potvrda da smo doneli pravu odluku kada smo odlučili da izgradimo Kuću za mlade - istakao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group.

Foto: MK Grupa Foto: MK Grupa

Prisećanja radi, MK Group je donirala 200.000 EUR za izgradnju Kuće za mlade u SOS Dečijem selu Kraljevo, čime su pruženi humaniji uslovi za život tinejdžera. Zahvaljujući ovoj kući koja je otvorena 2012, do sada je u njoj boravilo više desetina tinejdžera bez roditeljskog staranja.

I u narednim godinama, kompanija MK Group nastaviće da osluškuje potrebe svoje okoline, jer investiranje u poboljšanje kvaliteta života sugrađana predstavlja ulaganje u bolje sutra svih. Nedavno su kompanije MK Group i TDE Services zajedno sa Institutom za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine iz Novog Sada, pokrenule humanitarnu akciju "Magnet za ljubav" koja za cilj ima prikupljanje sredstva za nabavku magnetne rezonance (MRI), prateće opreme i prvog specijalnog inkubatora za MRI dijagnostiku prevremeno rođenih beba, novorođenčadi, dece i omladine.

Sredstva se mogu uplatiti putem žiro računa, a otvoren je i SMS broj, gde se slanjem poruke donira 100 dinara. Više informacija može se pronaći na www.magnetzaljubav.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simke

    18. decembar 2015 | 18:29

    Može mu se svašta kada je svojevremeno bio ekskluzivni izvoznik i uvoznik šećera a Radoman Božović bio presednik skupštine Vojvodine.

  • !Fox

    19. decembar 2015 | 01:06

    I ja bih da mi je njegov novcanik...

  • petar

    19. decembar 2015 | 00:55

    pa strasno!veoma "castan i posten"covek!hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA