SMRTNA KAZNA ZA SILOVATELJE: Sedmorica osuđena "za primer" nakon brutalnog zlostavljanja devojke

Telo devojke pronađeno je na lokalnom autoputu, a obdukcija je pokazala da je umrla izuzetno nasilnim putem

  • 8

Sedam muškaraca osuđeno je danas na smrt u indijskom gradu Rohtaku zbog ubistva devojke (28) koja je umrla od posledica silovanja u kojem su učestvovali.

 

Ubijena devojka doššla je u Rohtak na kliniku da bi se lečila od depresije, a jedan od silovatelja je zajedno sa jošš sedam mušškaraca organizovao njenu otmicu iz psihijatrijske klinike, prenosi "Indian Expres".

 

Telo devojke pronađeno je na lokalnom autoputu, a obdukcija je pokazala da je umrla izuzetno nasilnim putem.

 

- Ova presuda neka poslužži kao primer svima koji misle da mogu na ovaj način da postupaju sa žženama - rečeno je tokom izricanja presude.

 

 

Indija je zemlja sa jednim od najvećih procenata silovanja na svetu.

 

Osmi mušškarac osuđen je na dožživotni zatvor, s obzirom na to da je u trenutku zločina bio maloletan.

 

Inače, u Indiji je 2013. godine usvojen zakon o smrtnoj kazni za silovanje.

 

Taj zakon podrazumeva kaznu za uhođenje, voajerizam, i seksualno uznemiravanje. Smrtna kazna propisana je za prestupnike koji ponovo izvrše krivično delo ili za pokušaje silovanja sa smrtnim ishodom.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla

    23. decembar 2015 | 22:37

    smrt silovateljima....takvi zlotvori ne teeba da zive...

  • Ogi

    23. decembar 2015 | 22:52

    Tamo nema da sude po odgovornosti.Svi koji su imali bili kakav kontakt sa djevojkom ima da vise.Cudno sudstvo ali mora tako jer su stoka.Ne znaju se ponasati,i imaju cudne kriterijume.Nasilje kao vid svega,edukacije,primjera,pa i ljubavi.Poslije toliko hiljada godina njihove civilizacije nista im ne ide za rukom.Ono malo sto su im Englezi pokazali(bivsa Eng.kolonija)to su se skontali za kintu i napravili A-bombu.Toliko.

  • ana

    23. decembar 2015 | 22:42

    posle neko kaze da u Srbiji ne valja. Mrzim tamne vilajete.Čudi me tolika kočina duha u Indiji nije uspela da podigne ove dvonozne na nivo čoveka.Valjalo bo ljude zardvajati nahumanoide i zveri jer je ocito doslo do povraten evolicije dela populacije u nižu vrstu. OVde bi se one plaćenice u crnom sa znakom U nadigle da brane sliedzije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA