(UZNEMIRUJUĆE) Kamenovali je do smrti, pregazili autom, pa zapalili zbog sumnje da je spalila Kuran (VIDEO)

Dok je linčovalo oko 300 muškaraca, koji su se ponašali kao zveri spremni da rastrgnu svoj plen, policajci su stajali sa strane i gledali dok se sve ovo dešavalo nedaleko od predsedničke palate

  • 23

Na Jutjubu se može videti užasan snimak ubistva 27-godišnje Avganistanke koju je podivljala gomila ubila bacanjem kamenja, pre toga koristeći i noževe kojima su je mučili. Snimak je zabeležen mobilnim telefonom, a navodno su je na internet postavili same ubice. Avganistanske vlasti su za njenu smrt optužile više od 40 osoba.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) TALIBANI KAMENOVALI DEVOJKU DO SMRTI: Zakopali je u rupu i gađali dok je ona zapomagala!

Farkhunda Malikzadi je ubijena u martu ove godine zbog lažnih optužbi da je spalila Kuran. Istraga avganistanskih vlasti je došla do zaključka da nema nikakvog dokaza da je spaljivanje Kurana zaista počinjeno. Prema tvrdnjama njene porodice Fakhunda je bila vrlo religiozna i spremala se za studije teologije na univerzitetu u Kabulu.

Farkhundu je za spaljivanje Kurana optužio prodavač talismana ispred hrama u centru Kabula. Ona mu je prigovorila da prilikom prodaje vara kupce i da je krijumčar vijagre i kondoma, a on ju je u nastupu besa lažno optužio za zločin koji se u ovoj zemlji tretira kao jako ozbiljan.

Spomenuti prodavač je jedan od četvorice muškaraca koji su osuđeni na smrt jer su učestvovali u ovom brutalnom napadu. Još osmorica su osuđena na 16 godina zatvora zbog učestvovanja u zločinu. Pokazalo se da Farkhundine optužbe protiv trgovca za krijumčarenje i skrnavljenje hrama nisu bile neutemeljene.

Stotine Avganistanaca se okupilo na Farkhundinoj sahrani u Kabulu, nakon što se saznalo da je linčovana i da nije počinila ništa protivzakonito ili nemoralno.

Vlasti Avganistana pokušavaju uticati na to da se ovakva linčovanja više ne događaju, ali se pokazuje da policija u ovakvim slučajevima nije dovoljno efikasna.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravoslavlje

    28. decembar 2015 | 11:21

    Oni sebe nazivaju vernicima?!jeli moguce ovo,ubise zenu na pravdi boga,sta se ovo desava ljudi?? Gde ovaj svet ide ovaj svet,gde su ovi ljudi rasli?? Samo da znate ovakvih vam je uslo letos na hiljade i tu su u vasem gradu moja srbijo,ovo je smak sveta!

  • Ana

    28. decembar 2015 | 18:54

    A Svetlana z Novog Sada prešla u islam. Bravo.

  • Rox

    28. decembar 2015 | 12:04

    Ovo je uzas treba ih sravniti sa zemlje..takvo zlo ne sme da postoji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA