UŽAS SE NASTAVIO I U NOVOJ GODINI: Hotel sa PET ZVEZDICA u Dubaiju i dalje gori! (FOTO) (VIDEO)

Još nije poznato šta je izazvalo požar koji i dalje traje, a koji je izbio sinoć u 21 čas i 30 minuta po lokalnom vremenu

  • 1

Veliki požar, koji je sinoć zahvatio luksuzni hotel "Adres dauntaun" u centru Dubaija, i dalje traje. Vatrogasci pokušavaju da savladaju plamen na 302 metra visokom hotelu sa pet zvezdica.

Još nije poznato šta je izazvalo požar, koji je izbio u 21 čas i 30 minuta po lokalnom vremenu i zahvatio najmanje 20 spratova zgrade u blizini Burdž Kalife, najvišeg nebodera na svetu i centralnog mesta za proslavu Nove godine.

Televizija "Al Arabija" javlja da su plameni jezici bili dugački između 50 i 80 metara.

GORI HOTEL SA PET ZVEZDICA: Evakuisani gosti, u plamenu 20 spratova! (FOTO) (VIDEO)

Angažovano je četiri tima vatrogasaca, koji su brzo stigli na lice mesta i uspeli da savladaju najveći deo plamena. Međutim, prema rečima očevidaca, dim i dalje kulja kroz prozore, a prolaznicima je zabranjeno da se približavaju zgradi, koja sadrži 196 hotelskih soba i više od 620 luksuznih apartmana.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

UPALJENO 400 HILJADA LAMPICA: Nova godina u Dubaiju proslavljena po planu, uprkos požaru! (FOTO)

Prema informacijama "Al Arabije", jedna osoba je poginula u stampedu tokom evakuacije, međutim, zvaničnici još nisu potvrdili ovu informaciju. Povređeno je 16 ljudi.

U saopštenju vlade navodi se da je 15 osoba pretrpelo lakše povrede, a jedna je doživela srčani udar, usled gušenja. Ona je, takođe, saopštila da su svi gosti evakuisani, kao i da im je ponuđen alternativni smeštaj do završetka boravka u Dubaiju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Bilo je kao na filmu. Dim je ispunio hodnike i svi su počeli da vrište i trče - kaže irska pevačica Anita Vilijams, koja je nastupala u hotelu.

ČOVEK DOŽIVEO SRČANI UDAR, 14 POVREĐENO: Pogledajte stravičan prizor kako je goreo luksuzni hotel! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Prema izveštajima kancelarije za medije u Dubaiju, vatra je zahvatila hotel sa spoljne strane, ali se nije proširila unutra. Kompleks "Adres dauntaun" sastoji se od oko 200 soba i više od 600 stanova.

Grandiozna proslava sa novogodišnjim vatrometom se održala kako je i planirano, uprkos velikom požaru.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Neboder "Burdž Kalifa" bio je ukrašen sa 400.000 LED lampica, a za proslavu je upotrebljena čak 1,6 tona pirotehničkih sredstava.

(Telegraf. rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    2. januar 2016 | 00:32

    A kako se ovde vec nije istopila konstrukcija pa da nije pao soliter? A da, nema kerozina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA