PRIČA O MILENI I MARIJI: Nateraće vam suze u oči i želju da im se naklonite (FOTO)

O tome koliko srce ima Milena govori to što je ona sa šest godina operisana od tumora moždanog stabla, a njen oporavak još traje

  • 1

Milena Perić (14) iz Prokuplja rešila je da pomogne svojoj drugarici Mariji Stojiljković (17) koja boluje od cerebralne paralize tako što je u pešačkoj zoni u Prokuplju postavila štand na kojem prodaje ručno izrađene minđuše. O tome koliko srce ima ova devojčica govori to što je ona sa šest godina operisana od tumora moždanog stabla, a njen oporavak još traje.

NOVOGODIŠNJI PRAZNICI NAS INSPIRIŠU DA POKLANJAMO: Mladi umetnici vas pozivaju da ulepšate predstojeće praznike deci sa Instituta za onkologiju i radiologiju i Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj

Mi se osam godina borimo za njen život, a ona je pokazala neverovatnu energiju i snagu. Kada mi je rekla da planira da pokrene humanitarnu akciju za Mariju, mnogo me je obradovala. U planu nam je i osnivanje udruženja dece obolele od raka. Njih, hvala Bogu, nema mnogo, ali je jedno takvo udruženje neophodno.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Želimo da pomognemo toj deci i njihovim roditeljima, da im izađemo u susret. To nekad može biti savet kojim se lekarima obratiti, neka pravna pomoć, ali najviše lepa reč i podrška - kaže Milenin otac Ivan.

U ovoj akciji hrabroj Mileni pomogle su sestra i drugarica, a cilj im je da sakupe što više novca koji će dati bolesnoj drugarici.

Ovo je samo jedna od niza akcija koje će pokrenuti, a u međuvremenu Milena je rešena da svakog dana od 12 sati do 15 sati na ovom štandu prodaje minđuše do kraja januara.

Svi koji žele da pomognu Mariji mogu to učiniti i preko žiro-računa:

Saša Stoiljković

200 – 11939406 – 24

Svrha uplate: Pomoć Mariji Stoiljković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA