ALBANSKI MAFIJAŠI PRELAZE U DŽIHADISTE: ISIS preuzima kontrolu nad trgovinom narkoticima u Evropi! (VIDEO)

Obaveštajci su upozorili da je ova trgovina kanabisom koja potiče sa Balkana jedan od znakova da islamski ekstremizam jača u Evropi i da bi stvari mogle da se "otrgnu kontroli"

  • 19

Džihadisti su preplavili područje Velike Britanije marihuanom koja dolazi direktno sa albanskih farmi u selu Lazarat. Vrednost kanabisa iznosi više od pet milijardi evra, a prodaja ovog opijata predstavlja jedan od glavnih izvora finansiranja terorista Islamske države.

OPSADNO STANJE U ALBANSKOM KRALJEVSTVU DROGE: Policija u Lazaratu uhapsila 14 ljudi, traga za još sedam

Obaveštajci su upozorili da je ova trgovina kanabisom koja potiče sa Balkana jedan od znakova da islamski ekstremizam jača u Evropi i da bi stvari mogle da se "otrgnu kontroli".

Kanabis se u Veliku Britaniju transportuje privatnim avionima i brodovima koje poseduju mafijaši u Italiji

- Poznato je da su Albanija, ali i ostale balkanske zemlje pogodne za regrutovanje džihadista - rekao je doktor Vladimir Pivovarov, bivši vojni obaveštajni oficir.

100 SRBA KREĆE U ODBRANU KRALJEVSTVA DROGE?! Albanci naseli na srpsku šalu

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vladimir je objasnio da ne postoji bolji način nego da jedan mafijaš postane džihadista. Oni su ljudi koji su puni "iskustva" i mogu da doprinesu da se terorizam Islamske države brzo proširi Evropom.

Inače, selo Lazarat je poznato mesto za uzgoj marihuane još od 2012. godine kada su ga posetili Holanđani i uočili na njihovim farmama biljku kanabisa. S obzirom na to da je konzumacija marihuane tamo dozvoljena, oni veoma dobro znaju kako kanabis izgleda.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Kako se navodi, selo Lazarat nije jedino mesto u Albaniji gde se uzgaja ova biljka. Širom zemlje postoje farme kanabisa, a prodaja istog se obavlja širom Zapadne Evrope.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banacanin

    18. januar 2016 | 15:56

    Uz svo postovanje Gopodinu bivsem obavestajcu, moje je misljenje da se "stvar" davno otela kontroli. Takodje se sa njim ne mogu sloziti da je ta "stvar" iskljucivo u rukama albanske mafije. Ako je grupa holandjana u blic poseti Albaniji videla u vise mesta polja kanabisa, tesko je za poverovati da organi vlasti za to neznaju. A posto se radi o izuzetno velikoj kolicini, pa samim tim i o ogromnom novcu, samo naivni mogu verovati da iza te produkcije ne stoje najvisi organi vlasti Albanije. Mogu se sloziti sa tvrdnjom da je mafiju lako prevesti u teroriate, ali i .stoji pitanje kakva je bitna razlika izmedju mafijaskog i teroristickog delovanja. Govoreci o Albaniji, nesmemo zaboraviti da je Kosovo mozda zesci primer u svim ovim kriminalnim aktivnostima.

  • gnjida

    18. januar 2016 | 15:45

    pa vi sad vidite dal nam se ne isplati da legalizujemo i lepo svako za sebe proizvodi za sopstvene potrebe i nemamo posla ni sa dzihadistima ni sam shiptarima. Da li bi neko ko sam pravi svoju rakiju otisao kod albanca da kupi njihovu rakiju, isto bi bilo i sa marihuanom???

  • Ja

    18. januar 2016 | 15:54

    Šta je čudno?! Ko će drugi ako neće Albanci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA