SRBIMA ZABRANJENO DA ČISTE SNEG NA BREZOVICI? Kosovske vlasti oduzele privatnoj firmi svu opremu

Da bi nastavila održavanje oko 80 kolometara lokalnih i regionalnih puteva u Sirinićkoj župi, ova firma mora da plati dažbine, dobije licencu i tablice za vozila po kosovskim zakonima

  • 9

Kosovska policija i radnici Carine Kosova oduzeli su danas Akcionarskom društvu "Magistrala" Beograd RJ na Brezovici pet kamiona, putničko vozilo i vozilo za čišćenje snega.

 

PORODICA POSETILA IVANOVIĆA POSLE 3 DANA: Kosovska policija ih zadržala dva i po sata ispred sobe

 

Razlog za ovakav potez kosovskih vlasti je što su zaposleni u ovoj firmi, njih 15, radili po planu Republike Srbije, a vozila su imala beogradske registarske tablice, javio je dopisnik televizije Most iz Štrpca.

 

Vozila su pod policijskom pratnjom odvezena na terminal u Uroševcu, a zatim na administrativni prelaz Končulj kod Bujanovca .

 

Da bi radnici "Magistrale ponovo počeli sa održavanjem oko 80 kolometara lokalnih i regionalnih puteva u Sirinićkoj župi potrebno je da se plate dažbine, dobije licenca (dozvola za rad) i tablice za vozila po kosovskim zakonima.

 

Do tada će se o prohodnosti puteva u ovoj Šarplanskoj opštini, nastanjenoj većinskim srpskim stanovništvom, brinutu kosovske (albanske) firme.

 

Ovakvim postupkom kosovskih vlasti još jedan dogovor Beograda i Prištine u Briselu nije ispoštovan, jer je o privatizaciji firmi na Kosovu i Metohiji trebalo razgovarati posle formiranja Zajednice srpskih opština.

 

U protekle dve godine Kosovska poverilačka agencija, samo u Sirenićkoj župi je bespravno privatizovala, odnosno zatvorila, desetak srpskih firmi, Veterinarsku stanicu, Zemljoradničku zadrugu, Robnu kuću u centru Štrpca, Fabriku metalnih delova i komponenti Ivo Lola Ribar , motel "Junior" u kome su od 1999. smeštena prognana i raseljena lica.

 

Najavljena je privatizacija dečijeg odmarališta "Lahor", supovske vile, odmarališta Elektrokosmeta žile kucavice, Ski centra na Brezovici .

 

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rote

    25. januar 2016 | 12:08

    Treba i mi tako da uradimo siptarima po Srbiji ili da se uvede zakon da nose svoje kapice da ih gradjani prepoznaju i da ne trguju sa njima

  • S.C.

    25. januar 2016 | 13:34

    Siptarskim radnjama oduzeti njihova alat da nemogu da rade.

  • Dr. za rock and roll

    25. januar 2016 | 12:06

    Doci ce vam kraj jednog lepog dana, bezacete sa kosova glavom i bradom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA