EUROPOL UPOZORAVA: ISIS planira napade "velikih razmera" na Evropu!

Evropska policijska služba je upozorila na moguće velike terorističke napade džihadista

  • 10

Islamska država planira terorističke napade "velikih razmera" na Evropu, saopštio je Europol. Ova organizacija je povećala svoju sposobnost za globalne napade i spremna je da se više fokusira na Evropu nakon masakra u Parizu, upozorio je danas direktor Europola Rob Vejnrajt.

"Ovo je 9 lavova kalifata koji su Francusku bacili na kolena": Islamisti objavili video s teroristima koji su izvršili pokolj u Parizu! (VIDEO)

Ta saznanja, rekao je novinarima, pokazuju kako je takozvana Islamska država razvila sposobnost novog borbenog stila da izvede kampanju terorističkih napada velikih razmera na globalnom nivou, sa naročitim fokusom na Evropu, prenosi AFP.

Europol je inače danas pokrenuo Evropski centar za borbu protiv terorizma koji će doprineti boljoj razmeni informacija i operativnoj koordinaciji zemalja.

- Takva vrsta saradnje neophodna je Evropi u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma - rekao je holandski ministar pravde i bezbednosti Ard van der Stur, navedeno je u saopštenju Europola.

(Telegraf.rs/ Izvor: thesun.co.uk/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    25. januar 2016 | 15:14

    Samo neka pustaju ove teroriste neka ulaze u evropu 70%sve sami teroristi

  • Tišljet036

    25. januar 2016 | 15:01

    Ma neka ih nek planiraju. I ja planiram da zaradim milionče do marta

  • Bolero

    25. januar 2016 | 16:24

    Sve je to okruglo pa na ćoše... Što ne upadnu kopneno u Raku, pa uhvate onog mamlaza u crnom pa ga javno izlože u Briselu... To su neke žešće globalne igrice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA