ZIKA VIRUS SE ŠIRI EVROPOM! Prva pozitivna osoba registrovana u Danskoj

Jedna osoba u Danskoj obolela je od opasnog Zika virusa potvrdila su testiranja, tvrdi AFP, a prenosi Rojters

  • 17

Jedna osoba u Danskoj obolela je od opasnog Zika virusa, koji se prenosi ujedom komarca, ali je pronađen i u ljudskoj spermi, potvrdila su testiranja, tvrdi AFP, a prenosi Rojters.

VIRUS ZIKA, ZA KOJI NEMA LEKA, STIGAO U EVROPU: Lekari savetuju odlaganje trudnoće, rađaju se bebe sa anomalijama!

Panika se proširila Evropom kada je virus “Zika” otkriven kod četvoro turista koji su putovali iz Velike Britanije u Južnu Ameriku, troje Italijana i dvoje Španaca. Ovaj virus utiče na razvoj novorođenog deteta, pa se zato uznemirenost pojačala i u ovim državama, iako su na početku bili zabeleženi slučajevi samo u Latinskoj Americi.

OVAJ VIRUS PRETI MNOGIM TRUDNICAMA: Zbog njega se rađaju deca s veoma malim mozgovima!

Iz zdravstvenog zavoda Engleske rečeno je da virus prenose samo komarci i da se ne može preneti sa osobe na osobu. Ali, uprkos tome što su u Velikoj Britaniji zabeležena četiri slučaja ove bolesti, tamošnje vlasti su istakle da nema potrebe za širenjem panike.

Lek za ovu bolest još uvek nije otkriven, uprkos tome što je reč o veoma agresivnom virusu koji sprečava bebin mozak da se u potpunosti razvija, zbog čega se one rađaju sa manjim glavama.  Zabeleženo je skoro 4.000 slučajeva širom Latinske Amerike od oktobra kada je pronađen u Brazilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Помаже Бог СРБИНЕ

    27. januar 2016 | 10:31

    ОПЕТ нато-наци хуманитарци са лекарима "без граница" ЛЕЧЕ и СПАСАВАЈУ Свет ... нај новијим ИЗУМОМ из лабораторије СМРТИ. Очекује се додела "НОБЕЛА" за ...

  • Dana

    27. januar 2016 | 10:24

    Ameri postaju sve "kreativniji" u svom naporu da smanje broj stanovnika na planeti, ujedno destabilizuju juzno Američke zemlje ..... Zalosno sto smo samo pokusni zečevi u laboratoriji Novog Svetskog Poretka

  • Discovery

    27. januar 2016 | 15:45

    Piše, citiram : "otkriven kod četvoro turista koji su putovali iz Velike Britanije u Južnu Ameriku, troje Italijana i dvoje Španaca." Kad čovek ne zna da sabere dva i tri pa dobije četiri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA