BEOGRAD ULAŽE U LAZAREVAC: Sanacija obale Lukavice u toku (FOTO)

- Grad Beograd, Republika Srbija i donatori su prošle godine izdvojili oko 170 miliona dinara za regulaciju Kolubare i njenih pritoka i na taj način obezbedili zaštitu građanima Lazarevca od poplava i bezbednost podigli na visok nivo - rekao je Goran Vesić

  • 7

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na sanaciji kanala reke Lukavica u opštini Lazarevac i tom prilikom razgovarao sa prisutnim građanima.

 

OTVARAJU SE NOVA RADNA MESTA: Beograd priprema industrijsku zonu u Lazarevcu!

 

On je istakao da je urađen nasip na reci Lukavica, jer je u majskim poplavama 2014. ona uništena i reka se izlila.

 

– Grad Beograd je preko JKP "Beogradvode" ove godine izdvojio 16 miliona dinara kako bi se uradila obalautvrda i ti radovi su sada završeni. Grad Beograd, Republika Srbija i donatori su prošle godine izdvojili oko 170 miliona dinara za regulaciju Kolubare i njenih pritoka i na taj način obezbedili zaštitu građanima Lazarevca od poplava i bezbednost podigli na visok nivo. Planirana ulaganja za ovu godinu su oko 50 miliona u kanale odnosno nasipe na teritoriji opštine Lazarevac. Verujem da ćemo svake godine moći da uradimo po nešto kako bi sprečili izlivanje ukoliko se opet desi prirodna nepogoda poput one iz 2014. godine – rekao je Vesić i zahvalio opštini Lazarevac koja je incirala ove radove.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

On je podsetio da se u okolini ove reke nalazi i gradski park, koji je jedan veliki projekat opštine Lazarevac u koji je Grad Beograd prošle godine uložio 40 miliona.

 

Preko 100 miliona dinara uloženo je prošle godine u Ulicu 1.300 kaplara, a ove godine investiraćemo 75 miliona u Ulicu Stanislava Sremčevića Crnog. Započećemo izgradnju Doma za decu sa smetnjama u razvoju, a položićemo i kamen temeljac za porodilište u Lazarevcu. Osim navedenog, u Velikim Crljenima radićemo i kanalizaciju.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

Takođe, nadam se da ćemo u aprilu objaviti da imamo 200 hektara industrijske zone u Lazarevcu i da će to pospešiti razvoj ove opštine i otvaranje novih radnih mesta. U toku su i poslovi na vodovodu Stepojevac i Vrbovno. U Lazarevac dosta ulažemo i mislim da građani mogu da budu zadovoljni – rekao je gradski menadžer i dodao da se novac iz budžeta ravnomerno raspoređuje na sve gradske opštine koje su od podjednake važnosti.

 

Tehnički direktor JKP "Beogradvode" Vladimir Batalović istakao je da je vrednost ove sanacije oko 16 miliona dinara.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

Ovo je dobar pokazatelj kako gradska vlast uspeva da reši probleme na svim opštinama teritorije grada Beograda. Regulacijom smo faktički obezbedili okolinu od eventualnih poplava – rekao je Batalović.

 

Događaju su prisustvovali direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović, predsednik Skupštine opštine Lazarevac Tomislav Rikanović i zamenik predsednika opštine Lazarevac Bojan Stević.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zlo je na vlasti

    7. februar 2016 | 09:33

    Najbolje bi ulaganje bilo kad bi izabrali pismeno rukovodstvo,a ne da jednu znacajnu opstinu vode dimi dus nepismeni kadrovi.Lazarevcani se zgrazavaju nad tom cinjenicom.

  • Grozdjije

    7. februar 2016 | 10:05

    Vratite nam Kolubaru! Ne treba nam bednih 180 miliona dinara kad ste od ovog grada uzeli milijarde!

  • Rocko

    7. februar 2016 | 09:10

    Kojih 170 miliona nista nije uradjeno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA