MLADIĆ POGINUO SPASAVAJUĆI DEVOJKU: Proklizala na litici, lekari joj se bore za život

Poginuli mladić i teško povređena devojka zajedno su se sa drugim planinarima spuštali od Opservatorija prema Kotlovima i Babinom dolu, kada su usled jakog vetra proklizali sa snežne litice

  • 1

Planinar koji je danas oko podneva poginuo na Bjelašnici, pored Sarajeva, život je izgubio kada je pokušao da spasi devojku koja je proklizala na litici, a za koju se trenutno bore lekari.

Pripadnici Gorske službe spasavanja Sarajevo, dojavu o nesreći dobili su u 12.56 sati, i ubrzo su se, za manje od sat vremena, našli na mestu tragičnog događaja.

Edin Merzić, načelnik Gorske službe spasavanja Sarajevo, za N1 je precizirao da su se poginuli mladić i teško povređena devojka zajedno sa drugim planinarima spuštali od Opservatorija prema Kotlovima i Babinom dolu, kada su usled jakog vetra proklizali sa snežne litice.

TRAGEDIJA NA BJELAŠNICI: Planinar poginuo, žena teško povređena

Prvo je krenula da klizi devojka. Mladić je krenuo za njom u pokušaju da je spasi - rekao je Merzić.

Pripadnici GSS-a su prvo izvršili evakuaciju devojke koja je prebačena helikopterom EUFOR-a u bolnicu gde joj se lekari bore za život. Nakon toga su izvukli telo nesretnog mladića čime je i završena akcija spasavanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajvosa

    8. februar 2016 | 18:03

    Uvijek odlaze prerano dobri ljudi pocivaj u miru ljudino

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA