"RAJ" ZA SILOVATELJE U DRŽAVI PORED SRBIJE: U ovoj zemlji kad siluju, samo plate kaznu i ne idu u zatvor

Kazna u Hrvatskoj za silovanje može biti i do 15 godina zatvora

  • 35

Trojica Australijanaca su grupno silovali tinejdžerku iz Norveške u jednom noćnom klubu na Bačvicama u Splitu, u julu prošle godine. Svako od njih je dobio po godinu dana zatvorske kazne, koja je pretvorena u uslovnu kaznu od pet godina. Međutim, oni su se nagodili sa hrvatskim tužiocima da plate 30.000 dolara odštete ovoj devojci.

SKANDALI POTRESAJU NEMAČKU: Trojica muškaraca "sirijske nacionalnosti" grupno silovala dve tinejdžerke (FOTO) (VIDEO)

Dajlan Djohan (23), Ašvin Kumar (23) i Valid Latif (21) su priznali krivicu za grupno silovanje devojke (17), a izbegli su suđenje ovom nagodbom. U Australiji je to izazavalo javnu diskusiju o finansijskim nagodbama sa žrtvama seksualnog zlostavljanja.

Jedan od silovatelja je nekoliko dana nakon ovog dogovora objavio na Instagramu da bi mogao da ima seks sa jednom od stjuardesa pre ukrcavanja na let za Melburn. Konobar i muški model sebe naziva "Adonisom" a svoje telo "darom bogova". On je 3. februara najavio povratak u Melburn, posle sedam meseci iščekivanja suđenja za slučaj silovanja.

Tužilaštvo tvrdi da su momci planirali da siluju devojku pre nego što ju je jedan od njih odvukao u toalet, dok su se ostali kasnije priružili.

Lekarski nalaz je potvrdio da je došlo do seksualnog odnosa, ali dok su dvojica tvrdila da je devojka prihvatila ovaj čin, treći je tvrdio da nije učestvovao u tome. Norvežanka je te večeri pila sa njima, a većina svedoka je potvrdila njihovu priču. Ipak, osumnjičeni su na kraju priznali krivicu, nagodili su se i platili odštetu pa su pušteni na slobodu.

Sanja Sarnavnka, predsednik udruženja B.a.b.e. istakla je da tužioci nisu smeli da se nagode oko optužbi za silovanje, za koje je kazna u Hrvatskoj i do 15 godina zatvora.

Foto: Instagram Foto: Instagram

- Ako mogu to sebi priuštiti, onda će oni koji su optuženi platiti najbolje advokate, platiti odštetu i dobiti najmanju moguću kaznu ili čak biti oslobođeni. Svi bi trebalo da imaju jednaki tretman, bez obzira na njihovo bogatstvo - rekla je ona.

Foto: Wikipedia/Airin Foto: Wikipedia/Airin

(Telegraf.rs/ Izvor: dnevnik.hr/theage.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MilicA

    8. februar 2016 | 13:48

    Jak si Adonis, kada moras da silujes.

  • OOUR

    8. februar 2016 | 13:44

    Kod nas još bolje. Stranac izbode nožem našeg sugrađanina i dobije "kaznu" da mu se izvini!??!

  • Krle

    8. februar 2016 | 12:55

    Ima li od ovoga veceg ponizenje za devojke i zene u Hrvatskoj?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA